{{ message.message }}
{{ button.text }}

De uitslag gezond of niet

De vraag die ons bezig houd. Is onze zoon "gezond" of toch niet helemaal.

Afbeelding blog 'De uitslag gezond of niet'

in een vorig blog heb ik gescheven dat we niet wisten of onze zoon een hersen en nier afwijking ging hebben. Na de geboorte is hier dan ook nog eens op gecontroleerd. Alles was toen goed maar voor de zekerheid moesten we toch na een paar maanden op controle. Die dag is 4 april 2016. Eerst een echo van de nieren en de hersenen  daarna aansluitend het "oordeel".

De echo was wel heel interesant voor meneertje eerst het hoofdje. Niet wetende wat hem allemaal te wachten staat laat hij alles gewillig toe. Het echo apparaat was veel te intresant. Na de hersenen zijn de niertjes aan de beurt. Maar stil liggen en dan ook nog eens op zijn buik vind hij helemaal niets. Eerst werd alles gedaan door een mevrouw in opleiding. Die ons dus helemaal niets mag vertellen daarna komt een meneer alles nog eens doen. Eerst de niertjes want daarna kan hij dan lekker de deken om zich heen krijgen.

Daarna de hersenen. Het echo apparaat of nou ja de kabel en de sensor zijn mega intresant voor ons mannetje inmiddels is hij ook al wat vrijer geworden dus stil zitten zit er echt niet meer in. We moeten dan ook met zijn alle wat moeite doen om goede metingen te krijgen. Maar het is gelukt.

Oké. We zijn klaar. Zegt de meneer.

We vragen of hij ons wel al iets van zijn bevindingen kan vertellen zo dat we te minste niet meer in zo veel spanning zitten. Ondanks dat hij geen arts is en dus eigenlijk niets mag zeggen. Krijgen we hem overgehaald om dit toch te doen.

De nieten zijn helemaal normaal. Ze hebben het er nog wel onderling overgehad maar dat gaat in een taal die ik niet begrijp. De makkelijke uitleg is dat er toch nog wat eiwit in de nieren zit maar op plaatsen waar het moet en dat geeft lichere driehoekjes op de echo. Normaal weefsel zegt hij er bij. 

En dan de hersenen.het gaat zich om de hoeveelheid water in de kamertjes. Deze zijn wat hoger dan normaal. Normaal is 10 hij heeft 12 waterhoofd is bij 15+ millimeters.

Maar zegt hij als ik zie hoe beweeglijk, gefocus en zijn moteriek ontwikkeld is kan ik niet zeggen dat het hier gaat om een kind met een hersenafwijking. Er ontsnapt me toch een zucht. Natuurlijk moeten we wel wachten op wat de arts er over zegt.

Als we bij de arts komen gaat deze alleen over de nieren. Terwijl ik toch echt heb gevraagd om ze meteen allemaal te zien. Maar goed het is niet zo. Zij verteld ons dat de nieren goed zijn. Dat ze de diagnose goed haden. Hij had eiwit ophoping in de nieren. Alleen deze variant lost het lichaam zelf op.

De hersenen kan ze verder niet veel over zeggen (niet haar gebied) maar de zal het laten zien aan haar collega en als hij vind dat er toch iets is dat we moeten weten dan zal hij ons wel bellen. Zo ver als zij het kan inschatten en weet is ook hier niets aan de hand en hoort dit gewoon zo bij onze kleine man. 

Nu 4 uurtjes ziekenhuis kunnen we dan met een gerust hart na huis.

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je