{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Snoepjestuin en een courgette ter grote van een baby

Frambozen, vijgen, aalbessen, blauwe bessen en binnenkort druiven. Welke "snoepjes" kunnen wij volgend jaar aan onze tuin toevoegen?

Afbeelding blog 'De Snoepjestuin en een courgette ter grote van een baby'

Toen Luc 9 maanden was kroop hij door het kattenluik naar buiten om vervolgens te proberen

frambozen te plukken. Nu 2 jaar later hoeft hij niet meer uit het kattenluik te kruipen maar doet hij zelf de achterdeur open en gaat op onderzoek uit in de snoepjestuin.

framboos-e1441311807129.jpg

Fambozen, vijgen, aalbessen, blauwe bessen en cherrytomaatjes dat is de snoepjes oogst tot dusver. Zelf kijken of het rijp is en zelf plukken en voor je iets kunt zeggen is hij lekker aan het snoepen. Naast de te snoepen vruchten heeft Luc het geluk dat de groentetuin ook geslaagd is. De courgettes ter grote van baby Eva gaan er goed in. Ook de kruiden als rozemarijn, tijm en oregano vallen in de smaak. Zelfs de bloemen van de Oost-Indische kers gaan er bij de kleine man in.

courgette

Dat groente en fruit goed is voor kinderen hoef ik natuurlijk niet meer te vertellen. Maar dat kinderen op deze manier ook lol krijgen in het eten van groente en fruit is voor sommige misschien wel nieuw. Vol trots liet Luc de zak met vijgen die hij geplukt had bij de kinderopvang zien en heeft ze samen met de andere kindjes opgesnoept.

IMG_20150902_170019851

Nog even wachten en dan zijn ook de druiven rijp. Gelukkig hangen de druiven hoog, zodat wij ook kunnen snoepen.

Voor een snoepjestuin hoef je niet veel ruimte te hebben. Een frambozenstruik kan zelfs op een balkon! Wij gaan bedenken waar we onze snoepjestuin volgend jaar weer mee gaan uitbreiden misschien hebben jullie wel goede tips voor onze kleine snoepkont!

Tags: #Kids & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je