{{ message.message }}
{{ button.text }}

De niet zo geplande bevalling deel 1

Wanneer je alles voorbereid hebt aan je bevalling en deze toch anders gaat...

Afbeelding blog 'De niet zo geplande bevalling deel 1'

Tuurlijk weet je dat ieder bevalling uniek is. Maar wanneer je braaf naar zwangerschapscursus gaat en je inleest ga je toch van een bepaalde verwachting uit. 

1. het gaat tandjes pijn doen
2. het gaat tandjes lang duren
3. je gaat er weer van herstellen en het vergeten, vooral dat laatste kan je je nu nog niet voorstellen!

In een zwangerschapscursus die 8 avonden duurde werden we, de groep van negen vrouwen in totaal, begeleid tijdens onze zwangerschap en begeleid naar onze bevalling. Want dat ging hoe dan ook gebeuren, die bevalling ging er komen. 
Uitleg over hoe de bevalling zich aan zou dienen, hoe de weeën zich opbouwde en en in welke stappen het kind werd geboren. Met die informatie in je achterhoofd bereidde ik me voor op mijn bevalling.

Dit leek met controle bij de verloskundige met 36 weken al ander te gaan lopen, de verloskundige vond het kindje wel erg groot lijken. Ze twijfelde om me nog door te laten lopen tot 40 weken en ik werd doorgestuurd voor verder onderzoek naar de gynaecoloog.

Gelukkig kon ik daar snel terecht, en die vond het wel mee vallen. Door mijn korte romp en een baby die alleen naar voren groeide leek het enorm, maar dat leek haar wel mee te vallen. Maar de baby was ook niet klein, 3,5 a 4 kilo schatte ze.
Dus ik mocht mijn zwangerschap gewoon uitlopen. 

De uitgerekende datum ging voorbij en behalve dat mijn buik inmiddels uit elkaar leek te knappen gebeurde er verder niks. 
Met 41 weken controle nog steeds niks aan de hand, alles zat nog rustig op zijn plek. De afspraak bij de gynaecoloog waar je heen moest met 10 dagen overtijd werd vast gepland. Maar we gaan er van uit dat je die niet nodig hebt, zei ze nog met een knipoog. 

10 dagen overtijd, en manlief en ik melde ons op het spreekuur van de gynaecoloog. Nog steeds geen baby dus. Vorige keer was de gynaecoloog een vrouw, hopelijk deze keer dezelfde! Mevrouw groot? Ownee shit, het is een man! 

Bepraten, buik bevoelt en ja daar kwam het dan toch, inwendig onderzoek. Gelukkig viel dat erg mee, en had ik zelfs al 2 cm ontsluiting. Zal ik je meteen strippen vroeg hij? Ehm nou we zijn met de fiets, kan ik dan nog terug fietsen. Ja hoor lachte hij. 
Daarna mocht ik me aankleden. Manlief en gynaecoloog liepen vast naar zijn spreekkamer. Tegen de tijd dat ik daar aankwam hadden die twee al bekokstooft dat we niet langer zouden wachten. We gaan inleiden. 
En wanneer zou dat kunnen? Nou dat kan morgen al! 

Slik, morgen ga ik bevallen. Niks niet rustig opbouwen thuis en dan naar het ziekenhuis, gewoon ziekenhuis all the way. 
Dat word een rusteloos nachtje!

De rest in deel 2!

  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je