{{ message.message }}
{{ button.text }}

De loedermoeder-tag

De eerste keer dacht ik echt what the hell is een loedermoeder. Een loedermoeders heeft een hart van goud en een sticky vloer.

Afbeelding blog 'De loedermoeder-tag ' Achtergrond blur afbeelding

De eerste keer dacht ik echt what the hell is een loedermoeder. Na wat speurwerk kom ik tot de conclusie dat dit gewoon simpel weg dat loedermoeders een hart van goud hebben en een sticky vloer zou ik maar zeggen.

De Loedermoeder-tag is bedacht door Bibian en Manon 2 mede-mama-bloggers.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Euhm moet ik even tellen. Als we s`ochtends uit bed gaan rond 7 uur. Als hij weer naar bed gaat tussen 11 en 12. Daarna als hij weer uit bed gaat tenzij de luier nog droog is, dan zie ik het nut er niet van. Oh hij slaapt gemiddeld 2 tot 3 uur. En daarna soms rond 16 uur (als de luier niet verschoond is bij het opstaan). En als hij naar bed gaat om 6 uur. En natuurlijk als hij een poepluier heeft, dan is die gelijk aan de beurt.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Nee. S`ochtends sta ik altijd met Wout alleen op. Jeroen is vaak al op stage. Maar ik kan niet gelijk eten. Dus zet Wout op een stoeltje aan de salon tafel met zijn boterham en ik heb een kop koffie. Het fruit eten we vaak samen op de bank. Ook de lunch eet Wout aan de salon tafel. Omdat ik om 16:00 richting mijn werk ga mis ik het avond eten met Wout 5 dagen in de week, dat eet Jeroen altijd met Wout. In de weekenden proberen we wel met z`n drieën te eten. Ook als Jeroen niet op zondag morgen hoeft te werken doen we vaak een samen-ontbijt met afbak of zelfgemaakt brood.

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Oke als eerste zeg ik geen tablet en of telefoon van mama. Soms kijkt hij met papa mee als hij een spelletje op zijn telefoon doen. Tv is vaak in de ochtend wel aan. Ik riep altijd dat ik dat niet zou doen, maar op deze manier krijg ik wat meer in het huis gedaan. Telekids mini`s gaat de op en mama ergert zich daar aan dus gaat ze maar huishouden doen. Het werkt 2 kanten op.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja altijd. Hij heeft denk ik 2 keer in ons bed geslapen en ik vond het niet leuk. Wel kroelen we af en toe wel samen op bed. Maar slapen doet die in zijn eigen bed! Of waar die eigenlijk maar in slaap viel toen die heel klein was.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Pfffff echt niet. Kleine vlekjes van etensresten of beetje gemorst vocht laat ik zitten. Bij poep en een plasvlek gaan er wel andere kleren aan.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Sokken? Oh die dingen die ik elke dag om zijn voeten doe en 5 minuten blijven zitten? Ag heb tig paar maar hij heeft alleen maar sokken aan als we naar buiten gaan. Hij heeft heel snel warme voeten, ik laat hem ook lekker op blote voeten lopen. Maar ja het zijn wel altijd 2 de zelfde.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Nee, maar denk dat het ook niet zou werken bij een kind van 15 maanden. Ik neem het me voor het niet te doen, maar ja dat zei ik ook over tv kijken.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
*Fluit fluit fluit een onschuldig vrolijk melodietje*

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Ja dit gebeurt elke avond als hij naar bed gaat. We hebben het een tijdje niet gedaan, we vergaten het simpelweg. Maar nu zit het weer in ons systeem.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
1. Ik nam me voor elke dag vers te koken. Maar we halen denk ik gemiddeld toch stiekem 3 potjes per week. Soms meer, soms minder.
2. De luier emmer gaat niet altijd direct leeg en soms liggen er een paar boven op. Eigenlijk moeten we hem direct vervangen.
3. Als we op visite zijn mag Wout gewoon mee happen met het gebakje. Hij is er dol op, en we letten er wel op dat hij niet te veel slagroom binnen krijgt ivm hyper worden van suiker. Maar hij geniet dan echt.

XMoeke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je