{{ message.message }}
{{ button.text }}

De leukste pretparken voor kinderen

Afbeelding blog 'De leukste pretparken voor kinderen'

Wat zijn wij toch gezegend met de leukste pretparken in eigen land. Hieronder lichten we er een paar uit die zeker wel de moeite waard zijn voor een bezoekje. Alvast een tip: voor alle pretparken zijn er op internet kortingen te vinden. Het is dus zonde om in deze dure tijden de volle mep te betalen voor een entreekaartje. Snuffel dus eerst goed op internet voor kortingen. En om het budget in het park laag te houden neem je broodjes en drinken mee vanuit thuis! Veel plezier bij een dagje uit!

Efteling (te Kaatsheuvel, Noord-Brabant)

De Efteling, misschien wel het bekendste attractiepark in ons land, met het Sprookjesbos, de Python en Carnaval Festival. En van die aanstekende deuntjes die de hele dag in je hoofd rond spoken. De Efteling is een leuk park voor groot en klein. Voor de kleintjes is er van alles te zien en doen bij Roodkapje, Heks, Reus, de Boze Wolf en de Sprookjesboom. Ze maken met Jokie en Jet een heuse wereldreis. Voor de ouderen is er sensatie in de verschillende attracties zoals de achtbanen Joris & de Draak en de Vliegende Hollander. En daarna met z’n alle genieten van de parkshow Ravelijn! De Efteling is een heerlijk dagje uit! En de Efteling is het gehele jaar door geopend, echter hebben ze wel dagen dat het park afgehuurd is en dus reguliere bezoekers niet naar binnen kunnen.

Toverland (te Sevenum, Limburg)

Meer in het zuiden van ons land ligt Toverland. Een attractiepark met deels binnen en deels buiten attracties. Dit park heeft zich het afgelopen jaar flink uitgebouwd met maar liefst 8 nieuwe attracties in de Magische Vallei waar de Dwervels wonen, met onder meer een nieuwe achtbaan (de derde) en een wildwaterbaan. Toverland is minder geschikt voor jongere kinderen en in de wintermaanden gesloten.

Avonturenpark Hellendoorn (te Hellendoorn, Overijssel)

Een attractiepark met voor ieder wat wils. Er is hier zelfs een dreumesland voor de kleinste. Een waar kinderspeelparadijs. Je kunt het park rond met de monorail om zo een kijkje te krijgen van bovenaf. Afgelopen zomer hebben ze een waterglijbanen deel geopend om ook optimaal van het warme weer te kunnen genieten en af te kunnen koelen. En ook zijn er de nodige eetgelegenheden te vinden. Avonturenpark Hellendoorn is tijdens de wintermaanden gesloten.

Plopsa Indoor Coevorden (te Dalen, Drenthe)

In dit park kom je al je vriendjes van Studio 100 tegen. Zo is Piet Piraat met z’n Scheve Schuit in Coevorden te vinden, maar ook attracties van Bumba, K3 en Kabouter Plop. En niet te vergeten Maya de Bij. Een klein deel van dit park is buiten, dus voornamelijk is alles Indoor. Ideaal ook in de winter, wanneer Plopsa Indoor Coevorden ook geopend is.

Walibi Holland (te Biddinghuizen, Flevoland)

Voor actie moet je in Walibi Holland zijn. Hier vind je onder andere de achtbanen Goliath, El Condor, Robin Hood, Skydiver, Space Shot, Speed of Sound en Xpress. En dan hebben we het nog niet eens over de andere Thrill attracties gehad. Maar ook voor het gehele gezin en de kleinste is er genoeg te beleven. Walibi ligt centraal in het midden van ons land en is niet het gehele jaar geopend. Sowieso in de wintermaanden gesloten, maar ook in het voor- en naseizoen niet altijd geopend.

Duinrell (te Wassenaar, Zuid-Holland)

Duinrell het attractiepark met het Tikibad erbij. In het attractiepark zelf vind je verschillende soorten attracties zoals achtbanen, een indoor speelparadijs, klim- en klauter attracties en een monorail. Attracties voor jong en oud. En veel attracties met water. Rick de Kikker kom je dan ook regelmatig tegen. Duinrell is tijdens de wintermaanden gesloten.

Koningin Juliana Toren (te Apeldoorn, Gelderland)

Bij Koningin Juliana Toren staat Jul (de muis) centraal. Er zijn diverse attracties rondom Jul gemaakt zoals de monorail, de achtbaan, dino tour en natuurlijk de muizenschommel. Een heerlijk dagje uit voor kinderen. Klein of net iets groter? Voor alle kinderen is dit een super dagje uit. Een echt kinderattractiepark dus. Koningin Juliana Toren is niet het gehele jaar geopend.

Welk attractiepark is jullie favoriet? Laat het ons weten en geef je reactie hieronder.

Geschreven door mama Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je