{{ message.message }}
{{ button.text }}

De leukste dierentuinen voor kinderen

Afbeelding blog 'De leukste dierentuinen voor kinderen'

Lekker een dagje uit, maar waar naar toe? Er is van alles te beleven in ons landje. Zo hebben we hele leuke dierentuinen. Hieronder de leukste voor een bezoekje met kinderen.

Safaripark Beekse Bergen (te Hilvarenbeek, Noord-Brabant)

Een dagje naar Afrika, maar dat toch in Nederland? Dan moet je in Hilvarenbeek zijn! Hier kun je de Big Five spotten in eigen land. In deze dierentuin kun je de dieren niet alleen lopend bezichtigen, maar ook kun je met een Safaribus, Safariboot (niet tijdens de wintermaanden) en eigen auto het park bezichtigen. Alles bij de entreeprijs inbegrepen. Tevens worden er roofvogelshows gegeven, met uitzondering van de wintermaanden. Woon je ver weg? Naast Safaripark Beekse Bergen ligt Vakantiepark Beekse Bergen en SafariCamp Beekse Bergen waar je ook kunt overnachten met je eigen caravan of tent en je kunt zelfs een Jungalow huren! Ook is Safaripark Beekse Bergen bekend van de Tv-serie: Komt een Aap bij de Dokter, over de dagelijkse werkzaamheden van een dierenarts in een dierentuin.

Apenheul (te Apeldoorn, Gelderland)

Alle aapjes op een stokje, die kun je zien in Apenheul. Het is hier bomvol met apen. En ook lopen die er los rond. Allerlei soorten en maten apen zijn hier te vinden. Bij aankomst van deze dierentuin leen je een apenvrije tas zodat je optimaal kunt genieten van het park zonder beroofd te worden van je etenswaar en kostbaarheden. Die aapjes zijn namelijk heel handig geworden in het openmaken van de niet apenvrije tassen. Ook kunnen de kinderen zich als apen uitleven in de verschillende speeltuinen.

Dierenrijk (te Mierlo, Noord-Brabant

Dé kinderdierentuin, zo wordt Dierenrijk genoemd. In deze dierentuin hebben ze ijsberen! Je kunt ze zelfs zien zwemmen! Hoe leuk is dat!? Ook kun je samen met de geiten een berg beklimmen of geitjes knuffelen in de kinderboerderij. Ook is er voor kinderen een heus overdekte speeltuin. En natuurlijk ontbreken dieren zoals olifanten, zeehonden en leeuwen niet in dit park niet.

Burgers’ Zoo (te Arnhem, Gelderland)

Wie kent Burgers’ Zoo nou niet? Op TV van Burgers’ Zoo & Waarom of van Drukte in de Dierentuin. In Burgers’ Zoo kun je op ontdekking gaan in verschillende delen van de dierenwereld. Zo is er Burgers’ Ocean, de onderwaterwereld, Burgers’ Rimba, een bezoek aan het Aziatische Tropenbos, Burgers’ Dessert, de rotswoestijnen, Burgers’ Safari, een tocht door een Afrikaanse Savanne en Burgers’ Bush, het Tropisch Regenwoud. Je zult je hier echt geen moment vervelen en er is voor ieder wat wils.

Dierenpark Emmen (te Emmen, Drenthe)

Dierenpark Emmen ligt deels in het centrum van Emmen en deels daarbuiten. Als je een entreekaart koopt heb je toegang tot beide locaties. In het centrum deel kun je een reis maken door verschillende werelddelen en daarbij kom je allerlei verschillende soorten dieren tegen. Zo loop van Europa binnen een paar stappen naar Afrika en dan weer naar Azië. Op de locatie buiten het centrum vind je de Speelexpeditie Yucatán. Omdat dit binnen is kun je het gehele jaar hier terecht.

Artis (te Amsterdam, Noord-Holland)

Natuurlijk mag ook Artis niet ontbreken. Het oudste dierenpark van ons land in hartje Amsterdam. Neem een kijkje bij de vlinders in het Vlinderpaviljoen of bezoek de giraffen op de Savanne of bewonder de tropische vissen in het monumentale aquarium. Ook is er van alles te zien in de Plantentuin. Hier heb je thematuinen zoals de Japanse en Hollandse tuinen.

Het Vreemdste Dierenpark van Nederland…

Dan heb je ook nog het vreemdste dierenpark van Nederland: De Oliemeulen (te Tilburg, Noord-Brabant). Hier vind je meer dan 150 verschillende diersoorten, maar niet de soorten die je in de dierenparken hierboven kunt zien. Nee, hier hebben ze vooral reptielen en insecten. Je kunt alles te weten komen over deze diersoorten. En je kunt zelf gefotografeerd worden met een spin op je hand of een slang om je nek.

Welk dierentuin staat bij jullie op nummer 1? Laat je reactie hieronder achter.

Geschreven door mama Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je