{{ message.message }}
{{ button.text }}

De lang verwachte allergietest is een feit!

Sinds hij een kleine jongen was, heeft mijn zoon al last van heftige reacties, nu was daar dan eindelijk de lang verwachte allergietest!

Afbeelding blog 'De lang verwachte allergietest is een feit!'

Zoals ik in een eerdere blog al schreef, gaat het momenteel niet zo lekker met mijn mannetje. Afgelopen vrijdag hebben we gelukkig eindelijk de allergietest gekregen, waar we al lang op zaten te wachten.

Om 13.30 uur moesten we aanwezig zijn bij de allergoloog, maar oh, wat vond mijn kleine mannetje het spannend! Hij wist een klein beetje wat hem te wachten stond, maar het stukje onzekerheid wat hij had omtrent de test, maakte hem erg nerveus. Als hij nerveus is, kan hij nog weleens blokkeren. Dan raakt hij volledig in paniek en is hij niet meer te bereiken. Door hem rustig alles uit te leggen en hem van tevoren op de Ipad te laten spelen, kon ik dit gelukkig voor blijven, maar het was kantje boord.

Gelukkig legde de mevrouw die de test ging afnemen alles heel rustig aan hem uit en beaamde ze ook dat hij het spannend mocht vinden, heel erg fijn als dat soort mensen zo ingespeeld zijn op kinderen, want dat was wel nodig! Wat hem nog even een extra motivatie gaf, was het feit dat hij na de test een cadeautje mocht uitzoeken, haha, wat blijft dat toch magisch :-)

Eerst werden er een aantal streepjes op zijn armen getekend, naast deze streepjes zouden druppeltjes komen te liggen, die met behulp van een prikje in de huid terecht zouden komen. Maar eerst dus allemaal druppeltjes, er werd van alles getest, maar toch voornamelijk in de hoek van hooikoorts (en de daarmee bekende kruisbesmettingen). Wat mijn zoon wel erg leuk vond, was dat bij de appel, gewoon een stukje uit de appel genomen werd (terwijl de rest van de druppeltjes uit een flesje kwamen). Op deze manier werd het dus ook visueel wat er getest ging worden.

Toen alle druppeltjes op zijn arm lagen, moest helaas het vervelende werk gebeuren, namelijk de prikjes. Mijn krummeltje schrok zo van het eerste prikje, dat hij enorm moest huilen. Wat ontzettend knap van hem was, was dat hij ondanks zijn enorme verdriet, wel zijn arm helemaal stil hield... de bikkel! Nadat alle prikjes gezet waren, mochten we weer even plaatsnemen in de wachtkamer. En waar alle prikjes enorm begonnen te jeuken, mocht hij absoluut niet krabben. Lang leve de Ipad, die voor de nodige afleiding zorgde.

DSC_2215_1452417715.JPG

DSC_2216_1452417774.JPG

Al vrij snel kwamen de eerste bultjes opzetten, heel vervelend voor hem, maar wel prettig voor ons om te weten dat we hier niet voor niks zaten. Na een kwartier mochten we terug naar binnen. De vrouw die de test afnam kon natuurlijk niet vertellen wat de conclusie nu was van deze test, dat moet de allergoloog over 3 weken doen, maar wel zei ze dat het duidelijk was dat ons krummeltje hier niet voor niks was. Nu krijgt hij aankomende dinsdag nog een grote pleister op zijn rug om te kijken of hij ook contact allergieen heeft en dan is het hopen dat de allergoloog een geschikte 'oplossing' heeft! 

Ik hoop zo dat ze hem kunnen helpen, zodat de onrust in zijn lijfje verdwijnt en hij weer een blij en tevreden mannetje wordt, want iedereen wilt zijn kind toch gelukkig zien?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je