{{ message.message }}
{{ button.text }}

De laatste Kerst zonder...

Kerst 2015... 'The last Xmas without...'. Volgend jaar schittert naast de kerstboom ons prachtige kerstelfje.

Afbeelding blog 'De laatste Kerst zonder... ' Achtergrond blur afbeelding

Een jaar lijkt lang met 365 dagen, 52 weken en miljoenen aan minuten en seconden. Tijd genoeg om elk jaar er weer anders uit te laten zien, beter te doen dan het jaar er voor, goede gewoontes aan te leren, slechte gewoontes vaarwel te zeggen of als alles naar wens is niets te veranderen. 
Dan zijn er nog de wensen die we sterk koesteren maar waar we niet altijd zelf de hand in hebben, het universum bepaalt. Hoe dikwijls kan dat frustrerend en oneerlijk zijn of juist vreugdevol en dankbaar. 

De wens 'zwangerschap' is zo'n wens voor velen. Samen een gezin ontwikkelen, nageslacht, je onlosmakelijk verbonden voelen en dat ultieme liefdesgevoel. Zo ook voor ons. Na inmiddels heel wat jaren samen en een sterke relatie waarin we echt een goed team vormen was daar de kinderwens. We spraken er over. We spraken er niet over (immers met een man te vaak en te veel ergens over praten levert ook 0). Uiteindelijk heb ik, na een heerlijke vakantie met vrienden op één van onze favorieten eilanden Ibiza, de strip met overgebleven anticonceptiepillen demonstratief op het vliegveld aldaar door de toilet gespoeld. 

En dan begint het 'gelazer' want die wens wil je het liefst zo snel mogelijk zien uitkomen, ook al weet je dat het universum bepaalt, een zwangerschap niet vanzelfsprekend is en helaas ook niet voor iedereen is weggelegd. Elke maand dat je op die ene dag wéér verrast wordt met een vlekje bloed in je kittige string, is simpelweg een illusie 'rijker'. Weer niet! Hoe langer dat duurt hoe frustrerender het kan gaan worden. De kinderwens kan een obsessie worden. Ineens word je zo'n zeur die overal happy preggy's ziet en jaloers op mama's die hun ukkepuk knuffelen, maar jij niet. Zie je het al voor je? Gatverdamme, nee zo willen we niet zijn! Dus... loslaten, loslaten en nog eens loslaten. Laat Moeder Natuur haar ding maar doen.  

Ok doen we. En voilà... Afgelopen mei werden we aangenaam verrast. Mijn menstruatie bleef uit, ik voelde de tweedaags van tevoren aankondigende krampen niet en bij een knuffel riep ik 'auw m'n tiet'. Op dat moment was ik er dus helemaal niet mee bezig, dit kwam doordat ik de maand ervoor tijdens ons 5daagse trip naar Portugal geconfronteerd werd met een hernia, bij thuiskomst direct aan een overdosis morfine, diclofenac en paracetamol moest en de huisarts de mededeling 'met deze hoeveelheid medicijngebruik ben je nu niet vruchtbaar' deed. Ik was net een week van de morfine en ander geneuzel af waarna Moeder Natuur besloot dat het tijd was. Tijd voor die kinderwens. Mei 2015 werd de maand van verandering. Diverse zwangerschapstesten testten positief, ik werd terstond vanaf het moment dat we het wisten om de dag misselijk en de eerste afspraken met de huisarts en verloskundige waren gemaakt. 

In de maanden die volgden heb ik maar ook samen met mijn lief zoveel moois meegemaakt. Bijzonder, elk iets op zichzelf weer. Elke dag intens beleefd. De 20-weken echo die groen licht gaf voor de gezondheid, de geslachtsbepaling, de eerste voelbare bewegingen, de eerste zichtbare bewegingen, een groter wordende buik, een stralende en trotse ik en al met al een geweldig voortvarende zwangerschap waarin ik weinig tot geen kwaaltjes en klagen heb. 

En nu is het dan bijna zover... We tellen terug. De countdown is begonnen. Nog 5 weken, 40 dagen, 960 uur, 57600 minuten en 3456000 seconden te gaan. De aankomende kerstdagen zullen de laatste zonder haar zijn. In het nieuwe jaar laat ze van zich horen en worden wij haar trotse mama en papa. Het jaar 2015 is in vele opzichten een geweldig en dankbaar jaar voor ons. Het nieuwe jaar staat vol spannende momenten, gebeurtenissen en uitdagingen. Eén ding is zeker, volgend jaar kerst schittert ons kerstelfje naast de kerstboom. 

Voor iedereen fijne feestdagen! 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je