{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kraamweek van 08 december - 15 december

De kraamweek, Met ditmaal gelukkig een goede kraamzorg en een fijne week,

Afbeelding blog 'De kraamweek van  08 december - 15 december'

De kraamzorg en week was toch wel iets waar ik tegenop zag. Ik keek er nou niet bepaald naar uit en zou blij zijn als dat gewoon voorbij was toen ik nog zwanger was van ons meisje. om het even toe te lichten, bij onze middelste dochter van 4 hadden wij echt een hell van een kraamzorg, als ze bijvoorbeeld met chloor ging schoonmaken, riep ze onze dochter erbij om te `helpen` onze dochter was toen net geen 2 jaar oud. Als ze onze dochter in bad deed en dan bedoel ik en bad waar volwassenen in gaan, dan liet ze haar in bad en ging in een andere ruimte de was ophangen.. gelukkig was mijn man toen vrij en is gelijk toen naar het bad gegaan en gedaan toen hij het zag. wat ook erg tegenstond is dat ze niet erg vriendelijk was, meer een kottert/ chagrijn en ze betrok mijn man er totaal niet bij, Toen we zeiden nou Arjan wil haar ook wel eens graag in bad doen keek ze een partij vuil aan. Toen we aan het eind ook lange klachtenformulier hadden ingevuld kregen we ook alleen maar een verbaasde reactie van het kraambureau en voelde het niet serieus genomen.

We waren er dan dit keer er ook heel snel uit! dat kraambureau kiezen we echt niet,  ook al weten we dat de kans klein is dat we die vrouw weer zouden krijgen.

Ik keek er dus vandaar tegenop. Toen we uit het ziekenhuis waren en net een uurtje thuis waren  kwam er nog even kraamzorg langs om tips te geven voor de nacht, en in de ochtend zou haar collega komen. Maar toen ze binnenkwam die avond hadden we allemaal al zoiets van wat een leuke spontane meid! Een hele andere indruk dan je je er op voorbereid. Ik ging maar van het slechtste uit.  Alles werd goed uitgelegd en alles aan mijn man, wat ik erg fijn vond op dat moment want ik zat compleet kapot op de bank, dood en door vermoeid.

Mijn man zou die nacht op zich gaan nemen, aangezien hij altijd erg laat in bed ligt. hij is meer een nachtuil. Tot de fles van 0200 is dat ook gelukt, maar de rest van de nacht niet wakker te krijgen, om 0400 is ze alleen even wakker geweest maar ze sliep zo weer in mijn armen, totdat ik haar teruglegde na de fles van 0500 ongeveer, en om 0800 weer een fles. verbazend genoeg lukte me dit allemaal ondanks dat alles zo beurs was, en gelijk een `ritme` met haar en de oudste 2 dames.

al met al een rustige nacht geweest, zelf voel ik me al iets minder moe, en plaats mezelf in mijn bekende hoekje van de bank waarbij ik eigenlijk de week de meeste tijd heb doorgebracht die week, ik ben immer geen iemand die overdag in bed kan liggen, ik vind het fijner lekker bij iedereen beneden te zitten, bij Lotte, onze dames Abby en Sanne waren die vrijdag gewoon lekker naar school. stiekem wel fijn op je eerste kraam dag aangezien onze dames behoorlijk aanwezig kunnen zijn en hun ritme die week behouden en tevens hadden ze beide maar een halve dag school. Op school konden ze dan trots vertellen dat Lotte er eindelijk was en nog even wat meer energie kwijt, ook niet verkeerd haha.

De kraamzorg kwam tegen een uurtje of 9, En ook deze mevrouw was super! Een mevrouw die lekker spontaan was, erg gezellig, deed haar werk super! en was ook geweldig met onze 2 andere dochters, dit was een erg belangrijk punt voor ons. maar ook ons zorgenkindje Abby was helemaal gek op deze mevrouw waarbij het normaal een stuk langer duurt.

de hele week is heerlijk rustig geweest, en die hulp in het huishouden was wel erg fijn uiteindelijk, de eerste 2 dagen voel je je dan toch vreemd ...iemand anders die alles overneemt. Mijn man mocht ook niks doen want hij moest immers ook gewoon genieten.. Maar het was echt super dat ze ook echt naar het gezin keek in plaats alleen van mama en de kleine.

Onze dames mochten in dat weekend ook beide tegelijk lekker helpen met de badjes, ook dit was weer een nieuwe ervaring, bij de kraamzorg van Sanne mocht de zus alleen maar kijken, en mevrouw stond toen ook echt op hun strepen. De dames hebben hier echt van genoten, ze voelde ze zich echt grote zussen, en wat kunnen die kleine teentjes toch mega interessant zijn en schattig. dat was hun favoriet om te `wassen`

Ook wat betreft als er bezoek was ging het een stuk fijner, deze kraamzorg was erg gemakkelijk, ze vroeg iedere ochtend of er bezoek ging komen en vanuit daar werd dan een `plan` gemaakt met wanneer we ons meisje in bad gingen doen, of wanneer ze bijvoorbeeld ging stofzuigen.  Echt erg fijn. Ook dit ging heel anders als bij Sanne. Daar werd er geen rekening mee gehouden. en vaak pakte ze snel dan de kleine over want ja nu moet ze maar eens in bed slapen.. terwijl er net kraambezoek was gekomen en de kleine gewoon lekker lag waarna iedereen even er stil van was, want wat is dit nou??

al met al echt een hele fijne kraamweek gehad! Ik mag niet klagen....ons laatste kindje, zwangerschap die vrij goed verliep, de bevalling zonder complicaties dit keer en dan ook nog een goede kraamhulp!  een mooie afsluiter van ons nu compleet gezinnetje <3

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je