{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kraamweek.. Genieten met zijn 3??

De eerste nacht was even wennen, maar ging goed. Zal de rest van de week zonder spanningen verlopen?

Afbeelding blog 'De kraamweek.. Genieten met zijn 3??'

De eerste nacht ging goed. J. werd alleen wakker voor zijn voeding, de meeste keren sliep hij gewoon door. Mijn man moest ook opstaan zodat hij mij kon helpen met het voeden.

Wij moesten aan zoveel dingen denken.Temperaturen, verschonen, J. warm houden en alles opschrijven voor de kraamzorg. Voor ik met alles klaar was, had ik maar een uurtje om te slapen. 

De volgende ochtend kwam de kraamverzorgster die ons de hele week zou helpen. Ze was aardig en deed veel moeite om mijn borstvoeding op gang te laten komen. J. werd gewogen en hij was wat afgevallen, dat was normaal zei ze. Tegen het einde van de week moest hij weer op zijn geboortegewicht zitten. Ze leerde mij hoe ik baby J. alleen kon voeden wanneer mijn man weer zou gaan werken. Mijn man zou de volgende dag gaan werken en mijn moeder zou de rest van de week blijven slapen. 

Dinsdagavond kwam mijn moeder samen met broertje aan. Mijn broertje zou ook blijven slapen. Ze had eten voor me meegebracht en ik zat in bed te eten. J. lag lekker in zijn wiegje te slapen. 

De tweede nacht ging redelijk. J. had de hik waardoor hij niet kon slapen en bleef huilen. Op een gegeven moment werd hij stil. 

De volgende ochtend kwam het consultatiebureau voor de hielprikjes en de gehoortest langs. Zijn gehoor was goed. De verloskundige kwam langs om naar mij hechtingen te kijken. Ook keek ze of mijn baarmoeder al aan het zakken was. 

Vandaag hadden wij een klein feestje thuis. Wij haddrn volgens het geloof een ritueel op de 6e dag van de baby. Mijn moeder was aan het voorbereiden met koken. Mijn broertje hielp mijn man mee. Mijn man was continue op pad om boodschappen te halen.

Mijn man was thuis en kwam even naar boven om te zien of alles goed ging met mij. Ik was op mijn telefoon bezig en zag opeens dat zijn moeder een foto van ons kindje als profielfoto had. Bij de geboorte hadden wij een afspraak met onze ouders, broer en zus gemaakt dat er geen foto van J. op WhatsApp, Facebook of andere social media zou komen te staan. Iedereen hield zich er aan behalve zij. Ik zei het tegen mijn man en hij belde zijn moeder op met de vraag of ze het weg wilde halen. Ze wist niet hoe het moest. Mijn man zei ik kom het zo wel voor je doen. Een uur later stond het er nog steeds op. Ik stuurde haar een nette sms en vroeg of ze de foto weg wilde halen. Eindelijk luisterde ze en was de foto weg.

Mijn man kwam terug en ging het toilet schoon maken. De bel ging en er werd een bosje bloemen bezorgd. Mijn kwam vrolijk naar boven en liet het aan mij zien. Hij zei heel vrolijk leuk he van mijn zusje gehad. Ik zei je zusje? Hoe komt ze aan ons adres? Zal wel weer je moeder zijn geweest, want zij doet toch maar waar ze zin in heeft. In de periode dat wij geen contact hadden met zij zusje hadden wij aan zijn ouders gevraagd om ons adres niet aan haar te geven. 

Het werd allemaal te veel voor mij en de tranen begonnen te komen. Nog niet eens 6 dagen moeder en kijk wat voor een stress ze mij geven. Mijn man was ook boos op mij en sprak niet met mij. Ik zat op bed te huilen toen mijn moeder mijn slaapkamer binnen liep. Ze zag mij huilen en ik vertelde haar waar ik mee zat. Mijn man kwam toen ook naar boven en mijn moeder vroeg aan hem waarom zijn zusje en moeder niet even konden wachten. Deze stress is allemaal niet goed voor haar en ze wees naar mij. Mijn man wilde er niks van weten en zei tegen mijn moeder dat ze mag oprotten. Mijn moeder stond perplex. Ze had vrij genomen van haar werk om ons te helpen en ze werd zo behandeld. 

Mijn man liep weg en reageerde niet op mijn telefoontjes. Ik zei tegen mijn moeder dit is wat zijn moeder wilt. Ze willen mijn kind van mij afpakken...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je