{{ message.message }}
{{ button.text }}

De keuzes die ik maak zijn van mij!

Keuzes maken in het leven is het moeilijkste wat we moeten doen. Maar ik sta achter mijn keuzes zelfs de verkeerde!

Afbeelding blog 'De keuzes die ik maak zijn van mij!' Achtergrond blur afbeelding

In mijn familie zijn helaas veel problemen en ik ben ook echt de eerste om toe te geven ook ik heb voor problemen gezorgd.

Mijn verleden is niet echt super.. ik heb heel veel domme keuzes gemaakt.. ik heb geëxperimenteerd met drank en drugs dat waren domme keuzes de reden tot die keuzes was alles vergeten wat er allemaal met mij is gebeurd... verkrachting..baan kwijt...ziek..operaties en het ergste veel miskramen gehad.. en nee ik wil het niet goedpraten dat ik die stomme dingen heb gedaan! Want ik heb er voor gekozen op dat monent.. het is gelukkig nooit zover doorgeslagen geweest dat het een echt probleem werd.. maar als je inziet dat het niks oplost en de problemen alleen maar erger maakt dan kun je er sterker uit komen.

Wat ook slecht was van mij was verslaafd zijn aan werken..  ja het is echt je kan er verslaafd aanraken! Ik had schulden (die kwamen NIET door de drank en drugs!) en ik dacht als ik maar genoeg werk dan los ik het snel af... en als ik maar veel werk en weinig thuis ben dan hoef ik ook niet teveel met de familieproblemen bezig te zijn... sjongejonge wat was dat dom van mij! Ik werkte dus teveel en kreeg een Burn-out... mijn lichaam stopte gewoon... ik raakte in een zware depressie..

Ik heb te lang gewacht met hulp zoeken en er is een tijd geweest waarop ik gewoon niet meer wilde leven... ik heb meerdere keren geprobeerd uit het leven te stappen... 

Pas als je de bodem van de put bereikt kun je beginnen met weer omhoog te klimmen....

Het was een hele grote hoge drempel waar ik overheen moest om in de spiegel te kunnen kijken en mezelf zien.. en ik herkende mezelf niet meer... mijn ogen gingen open! Ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten! Ik zoek mijn schuil niet in drank en drugs en ook niet in werken, ik ben toch iemand die altijd genoot van het leven?! Waarom zou ik dan willen stoppen met leven?!! Nee ergens zie ik mezelf een beetje terug als ik diep in mijn ogen kijk maar voor de rest is mijn spiegelbeeld niet wie ik ben! 

Hulp!! Ik heb hulp nodig!! Ik kan het niet alleen en dat moet ik ook niet meer willen! 

Verschillende psychologen heb ik gehad en steeds konden ze me niet verder helpen.. dus werd ik weer naar de volgende door gestuurd... heb er ongeveer 6 gehad.. met de dokter heb ik verschillende anti-depresiva geprobeerd met alle bijwerkingen op de bijsluiter afgevinkt ( ja had alles..  zelf de kans 1 op zoveel...) maar toch de moed niet opgeven! Zelf ook op internet verschillende dingen opgezocht en overlegd. Dit is goed ik onderneem zelf weer dingen..

Mijn financiële situatie liep niet goed en ik ben bijna mijn huis kwijtgeraakt.. dus heb ik de keuze gemaakt om een bewindvoerder te regelen... de rechter gaf mij een keuze.. wilt u voor 3 jaar of voor onbepaalde tijd een bewindvoerder? Ik heb gekozen voor onvepaalde tijd zodat ik zeker weet dat het goed gaat.

Na verschillende therapieen ben ik stukje bij beetje weer mezelf geworden. 

Toen werd ik zwanger niet gepland maar zeer zeer gewenst! Het ging al weer zo goed met mij dat ik kon gaan afbouwen met mijn anti-depresiva.. ik mocht niet helemaal stoppen maar van de allerhoogste dosis naar de aller laagste dosis is knap! 

Tijdens de zwangerschap werd ik steeds meer mezelf! Hoe ziek en moe en hoe wat alles wat er bij de zwangerschap hoort.. het maakte niet uit want ik was zo ontzettend gelukkig! 

Ik heb in 2,5 jaar zoveel keuzes gemaakt die wel goed zijn! Therapie..trainingen..reïntegratietraject..stage..en het belangrijkste een goede mama zijn voor mijn zoontje! 

Die gedachten en gevoelens van vroeger die hebben geleid tot verkeerd gemaakte keuzes.. dat is een periode van mijn leven die mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Van verkeerde keuzes kun je leren.. en dat heb ik! Ik moet er niet aan denken om mij ooit nog zo te voelen! Ik moet de beste ikke zijn voor mijn zoontje en voor mezelf!

Tegenwoordig ben ik weer de persoon die ik wil zijn. Ik probeer mijn leven goed te leven en anderen te helpen waar ik kan. Perfect is niemand.. 

Om weer vertrouwen in mezelf terug te krijgen en ook dat anderen mij weer vertrouwen dat heeft een tijd geduurd. Aan jezelf werken kost tijd... en de rest van je leven kun je werken aan het verbeteren van jezelf. 

Mijn verleden ligt heel ver achter mij! En voor mij ligt de toekomst!

Door deze blog wil ik de schaamte van verkeerde keuzes wegnemen.. want er heerst een taboe aan als je verkeerde keuzes maakt in je leven.. maar als je van die keuzes leert en het negatieve omzet in het positieve.. waarom zou je je daar dan voor schamen?

Denk maar eens na: Hoe sta ik nu in het leven? Ben ik blij en gelukkig in mijn leven? Haal ik alles uit het leven? Hoe kan ik mezelf verbeteren? Wat gaat er allemaal goed? 

Ik ben er nog lang niet hoor! Ik heb nog veel meer werk aan de winkel! Maar het zijn kleine stapjes naar mijn einddoel. En dat is omdat het goed gedaan moet worden. Ik ga liever langzaam en goed dan snel en matig/afgeraffeld.... 

Het is bijna nieuwjaar...het oude en slechte van afgelopen jaar laten we achter en het goede en geleerde nemen we mee naar het nieuwe jaar. Er zijn dan weer 365 nieuwe dagen om er het beste van elke dag uit te halen! 

Voornemens heb ik niet want ik heb dromen... ik droom dat mijn zoontje zich goed ontwikkeld en gelukkig is...ik droom dat ik mijn reïntegratietraject goed afsluit... ik droom dat ik mijn stage goed afsluit... ik droom dat ik mijn laatste therapie afsluit..  ik droom dat ik werk vind.... ik droom dat we kunnen samenwonen... ik droom van een nieuw huis... 

Ik onderneem:  vrolijk zijn...positief zijn...goede doelen steunen  (breien van sjaals voor daklozen...speelgoed en kleding doneren..vrijwilligerswerk) bloed donaties geven...afvallen..

Ik kom er wel..

Xxx

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je