{{ message.message }}
{{ button.text }}

De juiste keuze lijkt gemaakt te zijn!

Zo fijn als de keuze die je maakt voor je kinderen, de juiste blijkt te zijn!

Afbeelding blog 'De juiste keuze lijkt gemaakt te zijn!'

Een tijdje terug schreef ik een blog over mijn dochter. Een lekker eigenwijs meidje van 4 jaar met een behoorlijke ontwikkelingsvoorsprong. We hebben haar de afgelopen maanden zien veranderen in een vrolijk, open meisje, in een meisje wat zich (voornamelijk thuis) ging afzetten tegen dingen. Het vrolijke meisje verdween een beetje, iets dat voor ons echt een teken was dat er iets moest gaan veranderen. 

Ons meisje gaat sinds eind maart naar school en valt sindsdien al op. Haar enorme drijf om te leren, haar perfectie waarmee ze dat doet, het niveau wat ze daarin heeft en haar concentratievermogen zijn niet die van een meisje van 4 jaar. En hoewel ze overal haar uitdaging in zoekt en overal een feestje van probeert te maken, merkten we dus al snel dat ze in groep 1 niet op haar plek zat.

Vorige week dinsdag hebben we gelukkig een gesprek gehad met haar juf en met de ib-er van school. Het was voor hen gelukkig ook duidelijk dat ze in groep 1 niet op haar plek zit. Ze gaven aan dat ze vaker een kind zien met een ontwikkelingsvoorsprong, maar dat dit meestal op 1 gebied is. Ze zien echter niet vaker dat een kind op alle fronten voorloopt, maar zien dat dus bij haar wel. Het leek hen daarom ook niet meer dan logisch dat ze naar groep 2 zou gaan. 

Poeh, wat was ik blij om dit te horen! Natuurlijk weten wij dat ze behoorlijk voorloopt op haar leeftijdsgenoten, maar dat dit dan op school ook gezien wordt en beaamd wordt, is natuurlijk wel erg fijn. Ze willen haar graag ook met de cito van groep 2 mee laten doen, maar de overstap hangt daar niet vanaf. En over die overstap gesproken, die is inmiddels al gemaakt en met succes! We hebben haar gelijk de avond na het gesprek verteld dat ze naar groep 2 mocht en wat was ze blij! We zouden met haar zelf overleggen wanneer ze dat dan wilde, maar die keuze was voor haar niet zo moeilijk: GELIJK!

Afgelopen dinsdag is ze begonnen in groep 2 en dat ging gelijk al helemaal goed. Ze heeft enorm genoten en kwam ook een heel stuk vrolijker uit school dan de dagen daarvoor. Wat is dat fijn om mijn meisje weer echt vrolijk te zien! Ik hoop zo dat dit de goede plek voor haar is en dat ze haar vrolijkheid weer terug krijgt. Maar van wat ik nu na deze 2 dagen gezien heb, gaat dat wel goed komen. Ik ben zo trots op haar!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je