{{ message.message }}
{{ button.text }}

De juiste fles, welke gebruiken jullie?

Eten, het is van begin af aan voor onze kleine man al een dingetje, laten we het zo zeggen: zijn favoriete bezigheid was het niet.

Afbeelding blog 'De juiste fles, welke gebruiken jullie?'

Ik kan het me nu bijna niet meer voorstellen maar Sem is 3.5 maanden te vroeg geboren. Zijn eerste voeding bestond daarom uit 1ml moedermelk, 1ml?! Dit kreeg hij via een sonde en werd iedere dag al snel een beetje meer, als je ziet wat hij nu weg werkt op een dag dan kun je je dat niet meer voorstellen.

Sem heeft een behoorlijke tijd sondevoeding gekregen, hij was namelijk nog niet sterk genoeg om zelf uit een fles te drinken. Maar toen was de dag daar of we een flesje wilde gaan kopen want Sem moest gaan leren om uit een fles te drinken, spannend! Maar nu.. Sem is ons eerste kindje, dus verstand van flessen? Ho maar!

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een fles? De vorm, het formaat, de speen of let je op hele andere dingen? We hadden werkelijk geen idee! Vanuit het ziekenhuis kregen wij de tip om een Difrax S-fles te gebruiken, daar hadden zij al enige tijd goede ervaringen mee. Nou laten we als beginnende ouders dan maar afgaan op de ervaringen van een ervaren verpleegkundige.

Gezien de beperkte tijd die we hadden, we wilde namelijk zoveel mogelijk bij de kleine man zijn, was difrax.com een uitkomst! Het is een zeer overzichtelijke site met duidelijke afbeeldingen en omschrijvingen van de producten. De prijs van de Difrax S-fles viel ons alleszins mee, helemaal als je nu achteraf bekijkt hoelang we al plezier hebben van deze fles.

Het drinken uit een fles was voor Sem niet meteen een succes, het koste hem veel moeite en kracht. We wilden het hem natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken en hebben veel verschillende flessen geprobeerd maar de Difrax S-fles blijft toch de fles waar hij het beste uit drinkt. We gebruiken hem tot op heden nog iedere dag, inmiddels wil hij hem zelf graag vasthouden.

Sem heeft tijdens de voedingen weinig last van krampjes, en de fles is door de speciale S-vorm van de fles makkelijk vast te houden. Het ventielsysteem zit in de achterkant van de fles en daardoor ontstaan de luchtbelletjes niet zoals bij veel andere flessen bij de speen maar juist achterin de fles. Dit schijnt darmkrampjes te voorkomen.

Wat wij ook erg handig vinden is dat je de achterkant van de fles kan losdraaien. Als je kindje bijvoorbeeld moe word tijdens het drinken, draai je de achterkant iets los waardoor het drinken minder moeite kost voor de kleine, ideaal.

Ik zou de Difrax S-fles iedere moeder aanbevelen. Wij zijn super tevreden met de fles en willen niks anders meer en al zouden wij willen, Sem al helemaal niet!

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je