{{ message.message }}
{{ button.text }}

De hond in ons heerlijke huishouden

Honden in het nieuws; bijzondere (lieve) prestatie of bijtincident. In ons huis woont Boef. Een doodgewone hond en niet-bijzondere hond.

Afbeelding blog 'De hond in ons heerlijke huishouden'

Ik zeg wel doodgewoon en niet bijzonder, maar dat is hij natuurlijk wel. Maar hij zal het nieuws niet halen. Of nou ja, misschien als allerliefste hond ter wereld. Geen enkele andere hond evenaart de status 'allerliefste'. 

Boef is niet alleen onze huisgenoot. Hij is ook mijn allerbeste harige vriendje, mijn vloerkleedje en voetenwarmer. Mijn conditie-op-peil-houder, stofwolken-verzamelaar en mijn huis is een indoor bos; inclusief stokken en zand. Nu heeft Boef wel een partner in crime: Sara heeft geholpen om het indoor bos te creeëren. Dit tot ongenoegen van Jurre, die elke zaterdag al zuchtend de auto stofzuigt.

Boef was oorspronkelijk van echtgenoot, hij had hem een half jaar toen ik in hun levens verscheen. Bij Jurre en mij was het liefde op het eerste gezicht. Ook bij Boef en mij was het liefde op het eerste gezicht. Zielig voor Jurre, maar Boef zag hem echt niet meer staan... Dit is na 3 jaar nog niet veranderd.

Boef werd vanaf het begin overal bij betrokken. Gaat overal mee naartoe, mag bij ons slapen (mand in de slaapkamer en 's ochtend even op bed kroelen), mag op de bank en krijgt geregeld een extraatje in de vorm van soep, korstje brood en een plakje worst. Nu met de gezinsuitbreiding is er eigenlijk niet veel veranderd. Hij slaapt nog steeds bij ons, mag nog op de bank en weet inmiddels heel goed waar hij nog meer extraatjes kan scoren. Als er eten in het spel is dan is hij niet weg te slaan bij Sara. Andersom weet Sara prima hoe ze haar korstjes kan dumpen. Ook weet ze waar de hondenkoekjes staan, dus die kast zit standaard op slot. Om te voorkomen dat Boef op dieet moet. 

Boef heeft ook een allerbeste harig hondenvriendje; Liam, de hond van mijn zus. Ik hoef zijn naam maar te laten vallen en hij is in alle staten. Snel voor het raam staan om te kijken of hij eraan komt. Ook als we in de auto zitten weet hij precies of we naar zijn vriend onderweg zijn of niet. Zenuwachtig piepend leggen we dan de laatste kilometers af. Hij kan dan ook niet wachten tot hij uit de auto mag. En hoe die twee samen spelen is meer dan prachtig om te zien. Helemaal gelijkwaardig, enthousiast en bijna geen rem erop. Al moet ik zeggen dat ze samen in huis iets rustiger zijn. Maar in het bos.... Hoei! Samen scheuren (nee, niet rennen... Scheuren...) en zwemmen. De harmonie tussen die 2 is geweldig om naar te kijken.

Onlangs kregen wij wederom gezinsuitbreiding; nog een dochter. Wederom zijn de privileges van Boef niet aangepast. Wel vraagt deze verandering wat aanpassingen van ons allemaal. Ook van Boef. Maar hij is geduldig, erg lief en vertoont geen probleemgedrag. Hij is een lot uit de loterij, een cadeautje. Elke dag weer. Ik voorzie een verdrietig gezin als Boef er niet meer is. Hij is nog maar 3, dus het duurt nog wel even. Maar als ik eraan denk krijg ik een brok in mijn keel. Moet er maar niet aan denken. Hij moet de komende jaren zijn best nog maar even doen met stokken, zand en water. Hij mag nog heel lang mijn voetenwarmer zijn en hij mag ook nog jarenlang 's ochtends komen kroelen in bed. Hij gaat de held zijn van Sara en Iris. Want niet alleen zijn zij een rijk bezit, ook de hond hoort daarbij.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je