{{ message.message }}
{{ button.text }}

De enige juiste opvoeding?

achter ieder opvoedkundig idee gaat tegenwoordig een complete moeder-maffia schuil. En zij weten exact hoe het moet en wat jij fout doet.

Afbeelding blog 'De enige juiste opvoeding?' Achtergrond blur afbeelding

15 jaar na de oudste werd mijn jongste meiske geboren, en waar ik bij de oudste maar wat deed wat goed voelde, doe ik nu wat goed voelt onderbouwd met argumenten van "moedermaffia's"
Ben ik zo'n "moedermaffia" lid? 

Nee, ik heb ondertussen een hekel aan deze georganiseerde moederbendes gekregen.

Bij de oudste wilde ik dolgraag dragen, echter dat was nog niet zo ingeburgerd en zelf wist ik begin 20 ook niet zo goed waar ik dan moest kijken om informatie te vinden. En ik had toen al een slechte rug.
Bij de jongste koste het wat overtuigingskracht om ml om te krijgen maar ik heb gedragen, belandde al snel op facebook bij een draaggroep ... Voel je hem al aan komen?
Dragen is heilig! Moeders die hun kind neerleggen zijn ontaarde moeders, Babybjörn gebruiksters mishandelen hun kind en die kinderen zullen vast en zeker mismaakte/verminkte heupjes krijgen. Dragen verhoogt het intellect, neerleggen zorgt voor achterlijkheid ..... 
Oh please ... Babybjörn is gemaakt voor het vervoer, in doeken draag je een kind een hele dag, kinderen komen al eeuwen groot vaak ook zonder tegen hun moeders aangeplakt te zitten. Mijn oma's hadden grote kinderschares en hebben NOOIT hun kind gedragen in doeken of ergonomisch verantwoorde dragers, die kids werden weggelegd en mochten wachten tot zij weer aan de beurt waren. En raad eens? Meerdere ooms en tantes hebben de universiteit gedaan, mijn ouders allebei HBO niveau ... Joh wat is hun intellect beschadigd.
Ik deed het omdat het goed voelde, ik mijn kind die extra geborgenheid wilde geven, ik er een oer-moeder beeld/gevoel bij kreeg, en ik in de luxe positie verkeerde dat het kon. Ik heb haar ook neergelegd, heb met haar "gefietst" en "gymnastiek" gedaan omdat mijn gevoel zei dat dat ook goed was voor mijn kind.

Bij de oudste heb ik me met hand en tand (bijna dan) verzet tegen haar eigenwijze slaapgedrag ze moest toch in haar eigen bedje?
Bij de jongste ontdekte ik door omstandigheden al snel het "co-slapen" Wederom op facebook bij een groep beland ... 
Co-slapen is heilig! Het is het fijnste wat er is voor moeder en kind. Laten huilen is kindermishandeling, Laten huilen beschadigt de hersentjes onmiddelijk ... 
Bullshit!!! Co-slapen geeft mijn dochter net even wat meer geborgenheid, en de rest van het gezin wat meer rust, het geeft mij niet meer rust, want of ik uren op zit met/door een huilend kind of door een voet in mijn gezicht,zever over mijn borst, getrek aan mijn haar .... En hersenbeschadiging? in al die artikelen staat: veelvuldig langdurig gehuil kan slecht zijn voor de hersentjes doordat er dan een teveel aan cortisol in het lijf zit. Mijn dochter krijst echt wel eens, sterker nog soms zet ik haar tegenwoordig even aan de kant als ze driftig krijst, is goed voor haar longen, en haar eerste les die zegt dat ze de wereld niet altijd naar haar hand kan zetten. ... Moet ik mijn oma's weer erbij halen? kids mochten mooi even krijsen ... geen hersenbeschadigingen waargenomen nog.

eten via de rapley-methode? Ik ben er maar beperkt fan van. Maar al voor mijn zwangerschap las ik de opmerkingen over hoe dit de oorspronkelijke manier van eten zou zijn voor kinderen. 
Fout! oorspronkelijk kauwden moeders het eten voor, en voerden ze hun kinderen met de mond. Ik heb gewoon een blender gebruikt voor het pureren ... Wel geef ik mijn dochter nu ze haar eerste verjaardag heeft gevierd wat vaker het eten in handen, zodat ze het eten kan "ervaren".

Zeker zo'n 30 tot 40 % van de berichtjes op dergelijke groepen en forums (of is het fora?) is gemopper, geklaag, gevloek over moeders die het anders doen, en och die arme kindjes ... 

Ik volg mijn hart bij de opvoeding, ik maak soms fouten, maar ik evalueer mijn acties en stel zo nodig de zeilen bij. Ik hoop dat andere moeders dat ook doen, en ik word dat gezeur over andere moeders zo beu ... ieder kind is anders, iedere moeder is anders, dus zijn er net zoveel opvoedingen als kinderen in de wereld ... als het goed is. 

De enige goede manier van opvoeden?
Goed naar je kind kijken, goed naar je kind luisteren, en je hart volgen. Doen wat goed voelt voor jou en je kind.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je