{{ message.message }}
{{ button.text }}

De ellende was begonnen

11 weken zwanger. Voelde mij helemaal happy en daar kwamen ze om mijn geluk te verstoren

Afbeelding blog 'De ellende was begonnen'

Ik was 11 weken zwanger. Mijn man had zijn vader uitgenodigd om Ajax-PSV bij ons te komen kijken. Wij hadden allerlei hapjes gehaald zodat het een gezellige middag zou worden. 

Toen begon, in de rust begon zijn vader ons te vragen waarom zij onze zwangerschap mochten delen met de familie. Zijn vader bracht het op een sneaky manier over. Hierop zeiden wij nee wij willen wachten tot de 12e week, omdat er dan minder kans is op een miskraam. Hierop zei zijn moeder, het is ook mijn kleinkind en wij willen dit nieuws graag met de familie delen. Wij hebben al een kleinkind moeten missen. Hun dochter was een paar jaren daarvoor zwanger geraakt en heeft toen een abortus moeten plegen van hen. Hierop zei ik sorry maar iets wat voor jullie ongewenst was, kan je niet vergelijken met een zwangerschap dat gewenst is. Mijn man zei, dit is onze nieuws en die willen wij bekend maken aan de famile. Dat is niet aan jullie. En Shalini is volgende week 12 weken zwanger dan gaan wij het bekend maken. De vader van mijn man zei hierop "een miskraam kan je ook na 12 weken krijgen." Die opmerking kwam als een donderslag bij mij en ik werd emotioneel. Ik liep weg en zij bleven hierover discussiëren. De moeder van mijn man zei opeens, "Shalini ik ga er van uit dat je hier geen ruzie over gaat maken." Waarop ik zei dat ze er niet over had moeten beginnen. Waar haalde zij het lef vandaan om de schuld en fout bij mij neer te leggen. Ik werd boos en zei tegen mijn man, gaat dit mijn hele zwangerschap door? Moet ik straks een kindje verliezen, omdat jouw ouders hun zin niet krijgen? Zijn moeder liep heel dramatisch het huis uit en zijn vader maakte opmerkingen die mijn eigen vader niet zou maken en liep weg.

Vanaf dat moment was alle plezier weg. Ik heb niet meer van mijn zwangerschap kunnen genieten...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je