{{ message.message }}
{{ button.text }}

De donkere dagen na Kerst

De donkere dagen na Kerst vallen me zwaarder dan de donkere dagen voor Kerst.

Afbeelding blog 'De donkere dagen na Kerst'

Het is gek dat iedereen die met ons zwanger was, wel een kindje krijgt. Een kindje om vast te houden voor meer dan een paar uur. Om mee naar huis te nemen en om voor te zorgen. Zelfs de stellen die later zwanger waren dan wij, hebben nu hun kindje. Dat is gek. 

Voor ons begint alles in het nieuwe jaar in het beste geval opnieuw. Dan sta ik daar, in het beste geval, deze zomer opnieuw met een dikke buik. Op alle jaarlijkse feestjes die weer komen gaan. Terwijl degenen die daar vorig jaar met een dikke buik stonden, dit jaar wel met een kinderwagen mogen rondstruinen. En natuurlijk, als dat beste geval werkelijkheid mag worden, als er dan uiteindelijk voor ons ook kindjes mogen komen, dan geeft het niet dat de kindjes van onze vrienden en kennissen allemaal een jaar ouder zijn. 

Want onze kindjes, de kindjes die we maar een paar uur vast hebben mogen houden, die we niet mee naar huis hebben mogen nemen en voor hebben mogen zorgen, hebben ons ook veel gebracht. En een vergelijk met een ander is per definitie een vals vergelijk.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je