{{ message.message }}
{{ button.text }}

De discussie over jonge moeders mag ik even?

De discussie over jonge moeders. Ik blijf het een raar onderwerp vinden. Wie bepaalt hoe oud ( jong) je moet zijn?

Afbeelding blog 'De discussie over jonge moeders mag ik even? ' Achtergrond blur afbeelding

Ik zie steeds meer berichten voorbij komen in blogs , maar ook in het nieuws. HET onderwerp , jonge moeders. Ik als jonge moeder zijnde wil daar toch iets over kwijt. 

Ik zelf 29 jaar, en mijn oudste zoon bijna 9. Ik heb de vragen ook gehad , de meest voorkomende was, oh het was zeker een ongelukje ? Of was hij wel gepland? JA!! 

Het schijnt tegenwoordig heel vreemd te zijn dat je als 29 jarige vier kids hebt. Als ik bijvoorbeeld met mijn baby alleen in de winkel loop zeggen veel mensen geniet er maar van het is zo voorbij , waarop ik zeg dat weet ik , het is mijn vierde. Je krijgt nog net geen afkeurdende blik , maar de verbaasdheid op ieder gezicht is vaak goed af te lezen. Of de eerste weken aan het schoolplein toen mijn oudste zoon vier was geworden en na school ging , de vraag aan mijn zoon is dat je zus , of moeders die tegen me zeiden ze willen afspreken mag dat van zijn moeder? Zelfs het consultatiebureau deed mee , toen ik voor het eerst daar kwam met mijn oudste zoon , of een cursus voor tienermoeders niks voor mij was? Uhh tienermoeder? Ik ben twintig... 

Waarom is het tegenwoordig een taboe bijna? Ik weet dat de gemiddelde vrouw reeds de dertig is gepasseerd voordat ze aan haar eerste kind "begint" maar moet iedereen dan de dertig zijn gepasseerd voor een baby te " mogen" hebben ? 

Begrijp me niet verkeerd , ik bedoel absoluut niet dat op een ouder leeftijd kinderen krijgen niet goed is. Ik kan alleen vanuit me zelf zeggen dat ik het fijn vind dat ik een jonge leeftijd heb. Het heen en weer gerace tussen school , sport , huishouden , boodschappen en werk had ik over 10 jaar niet kunnen doen zoals nu. En eerlijk gezegd vind ik de gedachte heerlijk als ik over tien jaar 39 ben en mijn kids al redelijk zelfstandig zijn. Mijn oudste is dan zelfs al jong volwassen! 

Uitzonderingen daar gelaten , ik ben van mening dat er niks mis is met jonge moeders , of met moeders op een oudere leeftijd. Ieder voor zich , soms loopt het leven nu eenmaal anders dan gepland waardoor vrouwen op latere leeftijd pas settelen. Ik bevooroordeel niemand , ieder heeft zijn eigen reden. 

Maar houd alsjeblieft op om met het vingertje na jonge moeders te wijzen , dat wij het niet zouden kunnen door onze leeftijd. Zoals ze vaak zeggen age is just à number! 

En als een van de jongere moeders uitkijkend op het schoolplein , met in het vizier de oudere moeders , zuchtend en klagend dat ze het zo druk hebben en zo moe zijn , denk ik bij me zelf , die dagen heb ik ook , maar meestal heb ik genoeg energie om alles in goede banen te leiden.. Tenslotte ben ik ook tien jaar jonger... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je