{{ message.message }}
{{ button.text }}

De diagnose hoogbegaafd.... en verder?

Ons zoontje is getest toen hij 4 was..... Nu gaat het super!

Afbeelding blog 'De diagnose hoogbegaafd.... en verder?'

Vanaf dat ons zoontje Jesper heel klein was vonden we altijd al dat hij snel dingen oppikte, alles interessant vond en alles wilde weten, maar ja welk kind niet....? We hadden verder ook geen vergelijk.

Toen hij 4 werd en naar school ging, eindelijk voor zijn gevoel, ging het de eerste paar weken wel. Daarna werd hij steeds meer moe, zei dat zijn hoofdje vol zat en werd vaker ziek. Nadat we bij de dokter waren geweest en een verwijzing kregen voor de orthopedagoog, zijn we er achter gekomen dat hij hoogbegaafd is. Alle zeilen werden bijgezet om te kijken hoe we verder moesten en voor Jesper konden zorgen dat het wat rustiger in zijn hoofdje werd, hij zoog alles op van de dag, maar kon het niet kwijt. In samen werking met de orthopedagoog en een super juf uit zijn klas, hebben we samen een weg gevonden om dit voor hem mogelijk te maken.

Zo zorgde we er thuis voor dat er genoeg ruimte was om te rusten en uitdaging was om zijn lichamelijke energie kwijt te kunnen, heel lastig als je niet precies weet hoe. Op school werd hij goed in de gaten gehouden en werden er extra opdrachten voor hem gemaakt, zodat hij verder kon. Al snel werd er duidelijk dat hij uitliep in letters en cijfers, daar konden ze gelukkig van alles mee.

Hij is geboren in februari en was qua intelligentie al toe aan groep 3, maar zat met zijn sociaal/emotionele gedrag nog echt op een kind van 5. Dus hebben we samen met de juf besloten om hem toch nog maar te laten kleuteren, juist om hem meer in balans te krijgen. Dat was het beste wat we voor hem hebben kunnen doen!

Vandaag de dag zit hij in groep 3, hij heeft het er super naar zijn zin, loopt nog steeds ver vooruit met letters en cijfers, maar kan daar veel meer mee. Hij mag samen met de juffen (hij heeft er 2) sommige dingen aan de kinderen uitleggen en leeft daar helemaal in op. Net hebben we zijn voortgangsgesprek gehad en wordt er door 2 juffen gezegd dat hij het allemaal super doet, dat hij wel moet werken aan het doorzetten en vastpakken als het even niet lukt (net als ieder andere 6 jarige) en dat ze hem zo super in balans vinden!!

Wat wil je als ouder nog meer..... Alle inzet is niet voor niks geweest en we zijn super trots op onze knul ;)

Tags: #Kids & Zo, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je