{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dag van prematuren

Wereld prematurendag. Een dag om even extra stil te staan bij de kindjes die te vroeg zijn geboren.

Afbeelding blog 'De dag van prematuren'

Op zo'n dag denk ik automatisch ook aan mijn eigen te vroeg geboren kindjes. De oudste werd geboren met 35+5 weken en de jongste wilde al na 32 weken geboren worden, wat we gelukkig met weeën remmers en volledige bedrust konden rekken tot 36+5 weken. 

Dat je na je bevalling heerlijk bij kunt komen met je man en kindje dicht bij je is niet altijd, dat weet ik uit eigen ervaring. De oudste werd zo onverwachts geboren en ook de bevalling zelf was snel; binnen 4 uur na de eerste wee lag ze op m'n borst. Net zo groot als baby born (45cm) en 2230 gram. En binnen een kwartier was ze weg... En m'n man ook. Lig je daar, helemaal alleen. Ze moest zo snel mogelijk naar de couveuse afdeling, werd er gezegd. Eigenlijk had ze gelijk gemoeten, maar omdat ik perse wilde dat ze bij me kwam om borstvoeding te proberen (waar trouwens gelijk op werd gezegd dat ze dit toch niet zou doen) mocht ze dan nog even blijven. De kinderarts vroeg zich af waar al die haast voor was, omdat ze het zo goed deed en helemaal niet in een couveuse hoefde. Wel op de kinderafdeling. 

Ik heb me eerlijk gezegd die nacht nog nooit zo alleen gevoeld. Geen getrappel in m'n buik en alleen in een zkh kamer en m'n kind op een andere afdeling. echt verschrikkelijk. Heb 10 dagen in het ziekenhuis gelegen en daarna mocht ze gelukkig mee naar huis. Waar het hartstikke goed ging. Ik heb nu een meisje van 3,5 jaar rond rennen die het super doet!

Haar zusje was gelukkig een week later geboren, waardoor ze bij me op de kamer mocht blijven en na 2 dagen mochten we gelukkig naar huis. Aan die kraamtijd heb ik dus gelukkig betere herinneringen. 

Op zo'n dag als vandaag komt dat toch altijd even terug en zeker ook de pijn die ik voelde dat ik mijn kind niet bij me mocht houden en niet altijd mocht knuffelen wanneer ik dat wilde. Toch weet ik ook zeker dat ik helemaal niet zo te klagen heb, want er zijn ook meer dan genoeg kindjes die nog eerder worden geboren.

Mooi zo'n dag. Even stil staan bij het idee dat het niet altijd allemaal vanzelfsprekend is dat je je kindje bij je mag houden en dat het altijd maar goed gaat. 

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je