{{ message.message }}
{{ button.text }}

De blauwe wolk! (35)

Naar alle tegenslagen van de eerste week voel ik voor het eerste echt die blauwe wolk!

Afbeelding blog 'De blauwe wolk! (35)' Achtergrond blur afbeelding

In mijn vorige blog schreef ik over de laatste dag kraamhulp http://www.mamaplaats.nl/blog/de-laatste-dag-kraamhulp-34

Hieronder kunnen jullie lezen hoe het verder gaat.

De dagen die volgen houd Yvar het ritme goed vast. Hij krijgt nu om 07:00 – 10:00 – 13:00 – 16:00 – 19:00 – 23:00 – 02:00 – 07:00 voedingen. Yvar is van de klok en meld zich netjes rond deze tijden. Het ritme zit er goed in! Sinds het vertrek van de kraamverzorgster is de nervositeit verdwenen. Het is nu op en top genieten en eindelijk voel ik die grote blauwe wolk!

2 februari 2015: Vandaag gaan wij voor het eerst met Yvar wandelen. Een klein blokje om aangezien ik nog niet zo op de been ben van de keizersnede. Maar wat zijn wij trots dat wij als papa en mama achter de kinderwagen lopen! Ook is het ijskoud en het sneeuwt!

4 februari 2015: Vandaag gaan we voor het eerst naar het weeguurtje met Yvar. Ik ben heel erg benieuwd wat hij is aangekomen de afgelopen 5 dagen. Bij de geboorte woog Yvar 3705 gram. 1 week later woog hij in het ziekenhuis 3720 gram. Hier hebben ze een hele andere weegschaal als in het ziekenhuis. En volgens deze weegschaal weegt hij dan ook maar 3640 gram. Dat zou dus betekenen dat hij is afgevallen terwijl ik er van overtuigt was dat hij was aangekomen. Dit voelt een beetje als een domper en de man van het consultatiebureau adviseert dan ook om volgende week donderdag weer terug te komen met Yvar en dan hem nog eens te wegen op dezelfde weegschaal. Pas dan weten we echt of hij aankomt of afvalt van de borstvoeding.

5 februari 2015: Vandaag moeten we voor het eerst naar de huisarts met Yvar voor zijn tongriempje te laten knippen. Ik ben stik zenuwachtig en vind het helemaal NIKS!! Eenmaal binnen bij de huisarts zie ik dat er een of andere vervangster is en tot onze grote verbazing heeft ze dit nog nooit gedaan en gaat ze dit ook niet doen! Volgende week dinsdag moeten wij terugkomen want dan is onze eigen huisarts er weer.

De dagen die volgen gaat het hartstikke goed met Yvar. Het is een lieve baby en hij huilt niet veel. Het ritme blijft hetzelfde en wij genieten volop. Ik regelmatig terug op de afgelopen 2 weken sinds dat Yvar geboren is. Het waren heftige tijden, mooie tijden, het mooiste wat ik ooit als persoon heb meegemaakt.

De eerste volgende dinsdag gaan we terug met Yvar naar de huisarts en hier word dan daadwerkelijk zijn tongriempje geknipt. Natuurlijk is het voor mij en Paul erger als voor Yvar. Hij heeft er gelukkig niet veel van mee gekregen.

Donderdags gaan we weer naar het weeguurtje en Yvar is maar liefst ruim 300 gram aangekomen in 1 week tijd! Geef je Yvar slagroom vragen ze op het consultatiebureau! Wow, na zoveel tegenslagen in de eerste week is voor mij het gevoel dat er iets gelukt is…. De borstvoeding!

De weken die volgen doet Yvar het super goed. Het is een echt mannetje van de klok. Na 5 weken slaapt hij ook al door. S avonds om 23:00 uur de laatste fles en s morgen om 07:00 uur de eerste. Wat boffen we toch met jou kleine Yvar!

Iedere woensdag heeft Paul ook vrij want dit word na mijn zwangerschapsverlof zijn papadag! Nu hebben we elke woensdag lekker samen vrij en voor Paul ideaal om alles te leren!

Wij genieten op en top van Yvar!

10969400_1001685926528073_1138486615_o_1

 

1

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je