{{ message.message }}
{{ button.text }}

De bekendmaking van je 1e zwangerschap

Wat spannend!! Zwanger van de eerste!! Hoe gaan we het bekend maken, zoveel ideeën!

Afbeelding blog 'De bekendmaking van je 1e zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Oke nu duurde het toch wel wat lang voordat ik ongesteld raakte..de dokter kan wel zeggen dat mijn hormonen door de war zijn maar ik ga toch een testje doen, ook al is de kans heeel klein om meteen na het stoppen van de pil zwanger te zijn.

Zaterdagochtend voordat ik moest werken een simpele test gedaan, manlief lag nog op bed. Met de gedachte dat het negatief zou zijn toch maar even over dat stokje geplast..dan wachten..kijken en huh jaaaa hij geeft zwanger aan!!! Manlief meteen de test onder zijn neus gedrukt. Owww waarom moet ik nu gaan werken, ik wil een clear blue test met tijdindicatie halen maar helaas geen tijd voor vandaag. Hoe ga ik dit nieuws überhaupt voor me houden tegenover mijn personeel. Ik smile van oor tot oor! Maar het is me wel gelukt hihi. Een vriendin die wist dat ik gestopt was met de pil heeft een clear blue voor me gekocht en zondagochtend een nieuwe test gedaan, 2-3 weken zwanger. Wat een geluk dat we net op dat moment 3 daagjes weg gingen met zijn tweeën :)

Daar hebben we meteen de planning om gegooid en zijn we alle babywinkels afgelopen die er in de buurt zaten en dat waren er nog best veel hihi. Om niet met lege handen thuis te komen hebben we 2 kruikenzakken in neutrale kleuren gekocht ( nooit gebruikt maar dat terzijde hihi) 

Ook de verloskundige gebeld om een afspraak te maken, kon gelukkig een week later al terecht. We hadden al een heel plan uitgestippeld over hoe we het aan de ouders en broers en zus wilden gaan vertellen. Onze verloskundige zit in een centrum met meerdere soorten artsen zoals osteopaten ed dus we zaten in de algemene wachtkamer. Stapt er een oude bekende buiten die op controle was geweest, wij zenuwachtig natuurlijk, maar we konden ook voor iets anders in de wachtkamer zitten natuurlijk. Maar helaas..de volgende ochtend krijg ik een whatsapp van mijn schoonzusje, moet je mij niet iets vertellen, word ik tante??? Ik manlief gebeld wat moeten we nu...de oude bekende heeft het op straat al verteld :( moet ik ook nog eens tot 21.00 werken vandaag en heel ons plan in de soep gevallen want we hebben besloten om het dan toch zelf nog maar die avond te gaan vertellen omdat we niet wilden dat ze het op straat zouden horen. Niemand had het verwacht maar wat waren ze blij voor ons! Ik was pas 5 weken dus voordat het echt groots bekend werd gemaakt hebben we nog even gewacht.

Met 9 weken toch maar algemeen bekend gemaakt, een leuke fotoshoot gemaakt en deze op facebook gezet. De volgende ochtend met veel buikpijn mijn regiomanager gebeld, want wilde natuurlijk ook niet dat zij het in een ander filiaal zou horen. Maar ik had al veel negatieve verhalen gehoord van personeel wat hun zwangerschap aankondigde...Gelukkig was ze bij mij super enthousiast en dat is ze nu nog steeds. Ze is dol op mijm kleine man!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je