{{ message.message }}
{{ button.text }}

De altijd prijs seksweek en wandelende predictor stick....

Afbeelding blog 'De altijd prijs seksweek en wandelende predictor stick....'

Wanneer je moeder al eerder doorheeft dat je zwanger bent dan jijzelf... Het overkomt deze blogster telkens weer. Alhoewel, ze voelt het zelf ook precies aan!

Er bestaan dus vrouwen die beweren te voelen wanneer ze bevrucht worden, of nog erger dat ze kunnen zien dat iemand zwanger is. Ik kan het niet, maar mijn moeder wel.. God mag weten hoe, maar deze wandelende predictor stick ziet het, zegt ze. Nog voor ik überhaupt iets heb kunnen aankondigen, worden mijn man en ik geplet door een jubelende ("ik wist het, ik wist het…") opa en oma.

Het is natuurlijk ieder zijn eigen keuze en heel persoonlijks maar….

Als ik zwanger ben dan kan ik het eigenlijk gewoon niet voor mij houden. En tuurlijk weet ik dat het verstandiger is om het te vertellen na de eerst termijnecho en je dan pas schaamteloos over te geven aan het geluksgevoel. Maar zwanger is zwanger. En het moment dat ik (weer) moeder word is voor mij iets om te vieren, hoe ver ik ook ben en wat er daarna ook gebeurt. En ook al zou ik het de eerste drie maanden aan niemand willen vertellen, eenmaal zwanger kan ik het niet verbergen. Mijn buik zet op, ik sta kokhalzend te koken, ik ruik ineens alle geuren, barst om niks in huilen uit, en heel belangrijk: ik ben zeer licht ontvlambaar. Want echt, don’t fuck with Annemarie als ik zwanger ben.

Twee keer per jaar hebben wij een bijzonder vruchtbare periode

De maanden februari en juli zijn bij ons gegarandeerd prijs, de ene week zijn vier kinderen verwekt en in de ander drie. En ik kan letterlijk op mijn hoofd gaan staan en tientallen ovulatietesten er tegen aan gooien, maar buiten die data bereikt geen enkel zaadje een eitje. Ik heb het inmiddels maar geaccepteerd, en het is voor de familie met het oog op de verjaardagen in ieder geval wel heel makkelijk.

Maar bij mijn zevende zwangerschap was er een lichte twijfel

Het was eind juli en mijn cyclus was al een aantal maanden onregelmatig. Enigszins misselijk stond ik de boontjes te doppen en te bedenken dat ik, nu twee weken verder, nog steeds niet ongesteld was en misschien maar eens een test moest gaan halen. De kinderen speelden zoet buiten op straat, en mijn man hield ze in de gaten terwijl hij sleutelde aan zijn brommer. Ik  genoot van een schaars moment van algehele rust.

Die rust was helaas van korte duur

Door het raam zag ik een bestelbus door onze straat naderen, met vaartje 60, tegen het verkeer in. Nou is het heel normaal dat je het vervelend vindt dat een auto te hard door een woonwijk met spelende kinderen rijdt, maar nu vond ik het niet alleen vervelend, ik wilde de bestuurder stante pede vermoorden. Withete woede maakte zich in seconden van mij meester, ik liet mijn boontjes vallen en stormde woedend in mijn schort naar buiten. In een poging mij tot bedaren te brengen kwam mijn man mij achterna.

Maar hij was te laat

Nog voor de buurtgenoot in kwestie, uit kon stappen had ik hem uitgemaakt voor kindermoordenaar en gezegd dat hij ter plekke achter het stuur mocht sterven. Waarna ik ten overstaande van de, op de commotie afgekomen buurtbewoners, mij op mijn man stortte en als een waanzinnige begon te janken. Nee, die drie maanden zwijgplicht ging ik ook dit keer niet meer redden. Er zou een volgende telg toegevoegd worden aan de “altijd prijs seks week” van ons gezin. Ik was zwanger, geen twijfel mogelijk. Daar hadden ik en mijn omgeving dit keer geen predictor stick voor nodig.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je