{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 9de muziekles van Ilse

Na een weekje ziek was vandaag de beurt aan les 9 van de muziek les van Ilse

Afbeelding blog 'De 9de muziekles van Ilse ' Achtergrond blur afbeelding

Vanmorgen was Ilse vroeg wakker, mama mama uis uis hoorde ik uit haar kamertje. Ze begind steeds meer te kletsen. Erg leuk, en gezellig. Maar soms vermoeiend. Nadat we lekker hadden ontbeten zijn we nog even samen bij papa in bed gaan liggen. Helaas was het tijd om aan te kleden en opweg te gaan naar de muziek les.

Aangekomen bij de muziek les was Ilse een beetje aan het mopperen. Ze wilde er graag de tas hebben want ja daar zat het bakje met de koekjes in. Gelukkig vergat ze het weer snel. De les begon en ze was al gelijk lekker aan het mee wiegen en klappen. De beer van het welkome liedje was ook niet meer zo eng. Ze aaide hem, maar toen was het genoeg en duwde hem weg.  Aar zei ze er zacht bij. De meeste liedjes waren herhaling van de weken ervoor. Ik merk ook aan Ilse dat ze dit fijn vind. Maar ook wel gauw afgeleid is. Ze vond dit keer naast de stoeltjes ook mijn tas heel erg intresant. Best knap dat ze mijn tas al herkent. Ze zat erbij en ham ham. Ze wist dus dat haar bakje met lekkers er in zit. Knap want had de tas de avond ervoor al klaar gezet, en toen lag ze al lang in bed lekker te slapen.

De les ging door en de kinderen kregen allemaal maraca's, kleine sambaballen. Ilse heeft thuis sambaballen en wist dus meteen wat ze er mee moest doen. Lekker schudden met de maraca's. ze vond deze erg leuk.

maraca's_1449767176.jpg

De juf haalde een muziek doosje te voorschijn. Alle kindjes werden heel stil, ze luisterde allemaal aandachtig naar het muziekje wat uit het doosje kwam. muis stil was het voor een minuut. De juf haalde een kerstboom te voorschijn en we zongen een paar liedjes over de kerst. de kindjes mochten de boom versieren met blokjes. De kindjes hielpen bijna allemaal goed mee. Ook Ilse die vond het blokje er op leggen en er afhalen erg leuk. Of ze nu daad werkelijk snapte wat de bedoeling was of gewoon mee deed met de andere kindjes is een vraag. Ik denk zelf de tweede. Maar ze had wel veel plezier in het "versieren" van de boom en daar ging het om.

boom%20versieren_1449767212.jpgHet instrument van de week was een dwarsfluit. De juf speelde er een paar rustige liedjes op waardoor alle kindjes weer rustig werden. En toen was het alweer tijd voor het afscheidsliedje.muziek_1449767307.jpgBij het koffie drinken liet ik Ilse zoals ik altijd doe, zelf iets lekkers uit het bakje pakken. Ze koos voor het doosje rozijntjes. Ik wilde hem open maken voor haar. Maar er kwam een harde gil, zo van die is van mij ik wil hem hebben en je mag me niet helpen. Na een paar minuten mocht ik hem dan maar toch open maken want een dicht doosje waar je niks uit kan halen is ook niet echt wat. Maar niet te lang hoor, want ze begon al meteen met mopperen. Nadat het doosje leeg was, heeft ze nog even lekker gespeeld met de andere kindjes en ik lekker geklets met de mama's en papa. En toen weer met de bus naar huis. 

rozijntjes%20eten_1449767331.jpg

volgende week alweer de laatste les. Ik vind dat best jammer, en gezien ik nog niet echt iets heb gevonden wat ook goed bij Ilse past denk ik dat ik in februari weer start met de nieuwe dreumes en muziek lessen. Ilse vind het erg leuk om met muziek bezig te zijn. En ze is nog iets te jong voor een echt instrument of dansen. Ze loopt half half. En ik denk dat na die 10 lessen en ze wat ouder is ze dus er wat meer aan heeft om dan dans met mij te gaan doen. 

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je