{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 5 lekkerste soepen

​Iedereen kent wel het bordje groentesoep of tomatensoep voor de warme maaltijd. Trek gekregen? Kijk dan snel naar de recepten van mijn 5 lekkerste soepen!!!

Iedereen kent wel het bordje groentesoep of tomatensoep voor de warme maaltijd. Maar soep is zoveel meer! Wist u bijvoorbeeld dat soep een van de oudste gerechten ter wereld is? Het werd al in de prehistorie gegeten en nog steeds wordt er wereldwijd dagelijks soep opgediend. Daarnaast wordt soep al eeuwenlang gebruikt als geneeskrachtig middel. Zieken over de hele wereld krijgen vaak een kop heldere soep of bouillon om aan te sterken.

Soep kan zowel als voorgerecht, tussendoortje of als complete maaltijd gegeten worden. Een lichte soep zoals kippensoep of een heldere groentesoep is zeer geschikt als voorgerecht. Het stimuleert de smaakpapillen en creëert een lekkere trek. Vrijwel alle soepen zijn geschikt als tussendoortje. Wanneer men zich een beetje flauw voelt, knapt men snel op na een kopje soep of bouillon. Op de koude winterdagen komen vaak gevulde soepen op tafel, zoals erwtensoep of een broodsoep. Ze zijn een complete maaltijd, compleet met groenten, aardappelen en vlees (of vleesvervangers). Vrijwel alle ingrediënten die men in huis heeft, kunnen in een soep verwerkt worden. Groenten, pasta, rijst, vlees, aardappelen of kruiden: Alles mag!/

Trek gekregen? Kijk dan maar eens snel naar de recepten van mijn 5 lekkerste soepen!

Italiaanse groentesoep

bereidingstijd: 25 minuten - 4 personen (lekker met warm ciabattabrood). Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 300 gr Italiaanse soepgroenten
  • 450 gr Roma-tomaten, in stukjes gesneden
  • 1,25 liter groentebouillon (bijvoorbeeld van blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree (á140 gr)
  • 4 el groene pesto
  • peper, zout

bereiding:

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui al omscheppend, 3 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de spekreepjes, soepgroenten en de tomatenstukjes toe en bak alles 5 minuten op een hoog vuur.
  • Schenk de bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe. Breng alles aan de kook.
  • Kook de soep ongeveer 10 minuten op een laag vuur. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Schep de soep in kommen of borden en serveer het met de pesto.

Thaise kippen-groentesoep met noedels

bereidingstijd: 20 minuten – 4 personen

    ingrediënten:
  • 400 gr kipfilet
  • 3 el olie
  • 750 gr oosterse roerbakgroenten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon (van blokje)
  • 150 gr roerbakmie
  • 4 el ketjap manis of sojasaus
  • 1 tl sambal oelek

bereiding

  • Snij de kip in stukjes, verhit de olie in een wok en bak de kip hierin ongeveer 3 minuten.
  • Roerbakgroenten toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Kokosmelk en bouillon erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Noedels toevoegen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met ketjap of sojasaus en sambal.

Romige pompoensoep

bereidingstijd: 25 minuten – 4 personen ingrediënten:

  • 1 pompoen (of 2 zakjes pompoen blokjes voor een snellere bereiding)
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 Liter groentebouillon (van een blokje)
  • 125 ml slagroom
  • 2 el peterselie (fijngehakt)

bereiding:

  • Halveer de pompoen en schep er met een lepel de zaden en pitten uit.
  • Snijd dan de pompoen mét schil in blokjes. Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Bak de pompoen blokjes ongeveer 2 minuten mee.
  • Kerriepoeder en komijn erdoor scheppen.
  • Schenk de bouillon in de pan en breng het aan de kook.
  • Circa 15 minuten zachtjes laten doorkoken tot de pompoen gaar is.
  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 borden of kommen en strooi de peterselie erover.

Maaltijdsoep met zalm en zuurkool

bereidingstijd: 35 minuten – 4 personen ingrediënten:

  • 2 el boter
  • 400 gr zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 300 gr wijnzuurkool
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 125 ml slagroom
  • 300 gr zalmfilet, in stukjes gesneden
  • 150 gr fijne tuinerwtjes (vers of diepvries)

bereiding:

  • verhit de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes 3 minuten
  • Schep de zuurkool erdoor en bak dit nog 2 minuten mee.
  • Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en kook de soep ongeveer 20 minuten
  • Voeg de slagroom en de zalm toe en laat de zalm in ongeveer 10 minuten tegen de kook aan gaar worden. Verwarm de laatste 5 minuten de tuinerwtjes mee.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Tomaten-crèmesoep

bereidingstijd: 30 minuten – 4 personen ingrediënten:

  • 4 vleestomaten (+800gr)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum, in dunne reepjes gesneden
  • ½ liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • mespuntje nootmuskaat
  • zout, peper

bereiding:

  • De tomaten overgieten met kokend water en daarna pellen. Zaadjes en steelaanzet verwijderen en het vruchtvlees in grote blokjes snijden.
  • De uit glazig bakken in de olie en knoflook erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes toevoegen, aan de kook brengen en 5 minuten later stoven zonder deksel.
  • Gesneden basilicum door de gare tomaten mengen.
  • Groentebouillon toevoegen en circa 10 minuten zachtjes laten koken.
  • In tussentijd slagroom stijf kloppen en toevoegen aan de tomatensoep.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat

Eet smakelijk!

Tags

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken