{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag kilo's, hallo kilo's?!!

Het ging zo goed met het afvallen, maar daar ineens kwam toch een kink in de kabel. Wat ging er mis?

Afbeelding blog 'Dag kilo's, hallo kilo's?!!'

Het is vrijdag. Nadat ik laat uit bed kom maak ik me gauw klaar om te vertrekken naar de diëtiste. Ik ben een beetje aan de late kant, dus ren zowat het gebouw in waar ik vandaag een weegconsult zal hebben. Wanneer ik boven kom en door de glazen ruiten kijk zie ik vanuit mijn ooghoek de diëtiste staan in haar kamertje. Haar deur staat open en in de wachtkamer zitten nog een aantal mensen. Die zullen vast nog voor moeten gaan, bedenk ik me en gauw zoek ik een stoel uit om plaats op te nemen.

"Evelien? Kom maar gauw verder hoor." Een stem klinkt vanuit het kamertje. Ik heb de stoel nog niet aangeraakt of ik kan doorlopen. Gelukkig hoef ik dus niet te wachten op de andere mensen. "Goedemorgen." De diëtiste schud me de hand. Ik wens haar een goedemorgen terug en ze wijst naar de stoel tegenover haar. Ik neem plaats. "Hoe gaat het?" Ik zucht eens diep. "Ik weet het niet. Onze weegschaal was vanochtend niet goed gezind en gaf 133.7 aan." Ik kijk haar aan en zie dat ze bedenkelijk kijkt. "Hmmm.... Dat zou dan anderhalve kilo zwaarder zijn dan de vorige keer. Trek je schoenen en sokken maar uit. Dan gaan we je meteen even wegen." Ik doe wat ze zegt en in no time sta ik op de weegschaal en is ze mijn vetpercentage al aan het doormeten. Ik zie het meteen wanneer ik naar beneden kijk. Dit is niet goed... De teller blijft ook hier op 133.7 hangen. "Ik denk dat je gelijk hebt," klinkt er achter mij. Je bent inderdaad zwaarder geworden. Ook jouw vetpercentage is met anderhalve kilo gestegen." Tuurlijk... Ik had nog zo de hoop dat onze weegschaal niet klopte, maar nu kan ik er echt niet meer omheen. Ik krijg tips toch misschien iets minder brood te gaan eten dan dat ik deed. Wellicht zou dat helpen. En zo druip ik af naar huis zonder een nieuwe afspraak te maken. 

Ik ben er serieus even verdrietig van. En verloren neem ik contact op met een mede-afval maatje. We zijn elkaar per toeval tegen het lijf gelopen dankzij onze hobby en zo kwamen we er van elkaar achter dat we beide gewicht wilden verliezen. Ook van haar kreeg ik tips. "Misschien is het goed om eens voor jezelf bij te gaan houden hoeveel calorieën je op een dag inneemt," stuurt ze me per app. "Nee... zo ver zit ik niet over mijn calorieën. Ik hou me strikt aan wat ik wel en niet mag hebben. Ik mag er toch vanuit gaan dat een diëtiste dat wel weet." Ik wil er gewoon niet aan geloven. "Prima, dan zul je voorlopig ook niet aankomen, maar juist afvallen."

Een week later blijk ik nog eens een kilo te zijn aangekomen en de moed zakt me steeds meer in de schoenen. "Download nou die calorieën teller," krijg ik wederom via de app te horen en voor ik het weet staat hij al op mijn telefoon. Na wat uitvogelen en invoeren blijkt dit toch wel erg handig. Ik besluit om dit toch maar te gaan gebruiken. 

Inmiddels zijn we twee weken verder. Ik ben weer back on track want die 2.5 kilo die er aan was gekomen is er weer vanaf. Vanochtend was ik 132.7 op de weegschaal, en dat terwijl de menstruatie voor de deur staat. Er is een wereld voor me open gegaan. Het is even wennen, maar ik ben er weer. En uiteraard vind ik veel steun bij degene waar ik elke dag contact mee heb over de app. Ik ben weer super gemotiveerd en ga er zeker weer volop tegenaan. Blijkbaar heb ik toch ergens teveel calorieën vandaan gehaald. Maar nu gaan we weer door. POWERRRR!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je