{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar trap je toch niet in?

SPAM, frauduleuze mailtjes, we kennen ze allemaal en trappen er bijna nooit in. Ik ook niet. Met de nadruk op bijna nooit!

Afbeelding blog 'Daar trap je toch niet in?'

Gratis boodschappen

“Ik heb je een mail doorgestuurd van Albert Heijn” zegt een bekende.”Je kunt een prijs winnen, meer iets voor jou”. Ik zie dat ik een paar hamstertjes moet aanklikken en dan kan ik een prijs winnen. Bij de tweede is het al raak. Een cadeaubon van vijfhonderd euro voor boodschappen. Ik frons even. Hoezo geeft Albert Heijn zomaar een cadeaubon weg van zoveel geld? Maar het zal toch wel goed zijn, want het zijn echte AH hamstertjes en het logo en bekende lettertype staat op de site. Dat lijkt me fijn, zoveel gratis boodschappen, heerlijk! Ik moet alleen nog even een sms sturen. Dat doe ik dan even snel. Ik heb meer te doen, maar ondanks dat ik het vreemd vind, hoop ik toch dat ik met een sms die cadeaubon in mijn bezit krijg. Ik krijg een bericht terug. “Welkom bij Gigaplay Quiz! Maak kans op die AlbertHeijn cheque. 12E/wk”. Eerst ben ik nog verontwaardigd dat een winkel zulke streken uithaalt. Denk maar niet dat ik mee ga doen aan die quiz.

Gevoel genegeerd

Toeval of niet, binnen een paar minuten zie ik een bericht op Facebook over nepberichten van diverse winkels, waarmee je zogenaamd. Ik kan mezelf wel slaan. Ondanks dat ik meteen Stop heb gestuurd, heb ik ongetwijfeld al heel wat kosten gemaakt. Hoe kan ik zo stom zijn? Zulke dingen lees je op internet, zie je op tv. Dan denk je: “Hahaha, hoe kun je daar nou intrappen? Dat ligt toch zo enorm voor de hand?” En datzelfde denk ik terwijl ik dit allemaal type. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik dat niet doorzien heb? Het was omdat het bericht van een bekende kwam, die het in de haast en met goede bedoelingen heeft doorgestuurd, anders had ik de afzender gecheckt. Dan nog, toen ik een sms moest sturen, had ik kunnen weten dat het niet klopte. Bovendien ging er een belletje rinkelen, maar heb ik dat genegeerd. Na bijna 42 jaar lukt het mij alsnog om mijn gevoel te negeren, terwijl ik inmiddels wel weet dat ik dat niet moet doen.

Waarschuwing

Dunya spaart mij niet. “Hoe kun je nou zo dom zijn?” vraagt ze mij regelmatig. “Ik weet het niet” zeg ik dan. Het verschil is ook dat als je het op tv ziet, dat vaak in een programma is waarin gewaarschuwd wordt voor dit soort acties. Dan ben je al gewaarschuwd voordat je weet waar het over gaat. Dan kijk je anders en zie je meteen dat het niet klopt. Ook op Facebook zie ik berichten verschijnen van mensen die zeggen dat ze geen medelijden hebben met de sukkels die daar nog intrappen. Ik vind mezelf ook niet zielig overigens, maar wel heel dom. Ik google even verder en kom diverse reacties tegen van mensen die reageren op het onderwerp en wie zoiets nooit zal overkomen.

Ben je dom, of doe je nou gewoon alsof je dom bent?

Jij bent niet heel slim, of wel?

Wow... Ik dacht dat niemand meer in dit soort dingen trapte..

Oh mijn hemel.. Dat je erin trapt oke, maar dan ook nog AH de schuld geven.

Sms-dienst

Ik zie zelfs dat ik twee sms'jes heb gestuurd. In het eerste sms'je dat ik kreeg stond al dat het een sms-dienst was, maar heb er gewoon overheen gekeken. Eerlijk is eerlijk, dat is inderdaad niet heel slim. Maar het feit dat er zoveel mensen zijn die er net als ik, ook ingetrapt zijn, dat geeft mij ook de indruk dat het misschien toch niet zo heel superstom is. Een schrale troost, dat wel. In het vervolg kijk ik wel tien keer uit voordat ik ergens mijn telefoonnummer achterlaat. Jullie zijn gewaarschuwd! Of is het jullie ook wel eens overkomen?

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je