{{ message.message }}
{{ button.text }}

Cursus social-media nieuws & felicitaties

Gisteren zag ik opeens felicitatie berichten op mijn facebook wall voorbij komen. Maar ze had zelf nog niks vertekd. Irritatie factor.

Afbeelding blog 'Cursus social-media nieuws & felicitaties' Achtergrond blur afbeelding

Ik kruip even achter de laptop, even mijn frustratie weg typen. Sommige mensen hebben namelijk een cursus nodig als het om nieuws en felicitaties op social-media gaat.

Zover ik weet moest een vriendin van mij nog 3 weekjes tot haar dochter geboren zou worden. En wat zie ik opeens op mijn wall, de moeder van de vriendin werd gefeliciteerd met de geboorte van haar kleindochter.

Nu zit ik niet in haar “dichte” lijn vriendinnen maar we hebben wel vaak contact, hebben zoontjes van de zelfde leeftijd en drinken regelmatig een kop thee. Van de week hadden we het nog over haar zwangerschap en de laatste loodjes. Ik ben dus even van mijn padje geslagen door het berichtje wat ik op mijn wall zie staan.

Ik denk dan gelijk, is alles goed? Als je met 37 weken bevalt krijg ik toch altijd een vreemde kriebel. Misschien is dat door mijn eigen referentie toen ik met 38 weken met spoed werd ingeleid.

En waarom zou je iemand gaan feliciteren op social media. Bel of app elkaar even. Waarom moet het hup op de wall van de ander terwijl de ouders misschien nog in alle rust willen genieten van de kleine zonder dat ze worden overladen met berichtjes omdat het al social-media staat. Waarom kunnen mensen niet gewoon nadenken?

Dus dames en heren, hoor je dat je buurvrouw net bevallen is of je vriendin net oma is geworden? Feliciteer die persoon dan persoonlijk of op de ouderwetse manier met een kaartje. Social media is leuk, maar stel je voor dat de mama en baby in het ziekenhuis liggen met een complicatie en ze gewoon rust willen hebben? Denken jullie echt dat social media een leuke reactie-ketting voor die mensen is?

Het was een korte cursus maar het is ook zo simpel. Voor ouders en directe familie geef ik de tip om rond de verwachte beval datum je wall even af te sluiten voor berichtjes van anderen. Vrienden kunnen dan wel wat op je wall zetten maar jij bent de enige die dit ziet.

XMoeke

Ps: Einde van de middag kreeg ik een heel lief berichtje met een foto van het meest schattige meisje. Ze lagen nog in het ziekenhuis maar alles was goed. Ze was die middag bevallen. Het bleek dat serieus nog geen uur naar haar bevalling de eerste berichtjes dus al op facebook verschenen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je