{{ message.message }}
{{ button.text }}

Counting my blessings, elke dag weer

Leef elke dag alsof het je laatste is.

Afbeelding blog 'Counting my blessings, elke dag weer'

Wat een ontzettend mooie en leuke actie is dit.

Al een aantal jaar ben ik me enorm bewust van het feit dat het leven ontzettend kort en oneerlijk kan zijn.
Gelukkig heb ik dit nog niet van dichtbij mee hoeven maken maar er gebeurt z贸 veel ellende in de wereld dat ik van geluk mag spreken dat ik het zo goed heb.

Nee mijn leven is niet altijd makkelijk geweest,聽Ik heb ook de nodige dingen voor mijn kiezen gehad.
Maar het kan altijd erger.. En ik probeer elke dag dankbaar te zijn voor de dingen die ik wel heb.

Tegenwoordig moet het allemaal mooier, luxer, groter, duurder, meer. Waarom?
Waarom is het zo verrekte moeilijk om tevreden te zijn met wat je hebt?

Kijk om je heen en zie niet de dingen die je mist maar wees je bewust van de dingen die je zal gaan missen als ze er niet meer zijn. Zo kan ik enorm genieten van hele kleine dingen. Afgelopen zomer stond ik op het veerpontje om naar huis te gaan en toen scheen de zon wat laag over het water,聽het was echt een schitterend uitzicht. Dat zijn momenten waarop ik me enorm dankbaar en gelukkig kan voelen en dan besef ik me hoeveel 'blessings' ik eigenlijk heb.

Hier even op een rijtje waar ik dankbaar voor ben:

- Ik heb mijn eigen huis, een koophuis. Het is niet groot en nog lang niet naar mijn zin, maar het is thuis.

- Mijn ouders leven nog, wel gescheiden maar inmiddels is er normaal contact. Ik heb een onwijs sterke band met mijn moeder en ook met mijn vader is het beter geworden.

- Ik heb man die ontzettend veel van me houd en er altijd voor me zal zijn, en zijn familie is ook nog is heel leuk!

- Samen hebben we een gezonde en super vrolijke dochter

- Zij is gezegd met maar liefst 3 opa's en 3 oma's die onwijs graag op haar passen als ik moet werken.

- We rijden allebei in onze eigen auto

- Ik heb een baan die ik heel erg leuk vind met leuke collega's聽

- We kunnen elke maand de rekeningen betalen, nee we kunnen niet zo vaak shoppen, uit eten gaan of leuke dingen doen als we eigenlijk graag zouden willen maar we kunnen daar wel voor sparen. En we gaan wel gewoon op vakantie volgend jaar :)

Voor veel mensen zijn dit misschien hele gewone dingen, maar ik ben van mening dat als je de dingen die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn niet kan waarderen, je de grotere dingen ook nooit zult waarderen.

Ik ben in ieder geval heel dankbaar dat dit mijn 'Blessings' zijn want ik besef me heel goed dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je