{{ message.message }}
{{ button.text }}

Confession: ik ben een verzamelaar

Vanochtend deed ik een bekentenis en vond dat ik het aan mezelf verplicht was dit ook met jullie te delen. Hier gaat hij dan..

Afbeelding blog 'Confession: ik ben een verzamelaar'

De programma's over verzamelaars zijn al tijden lang op de buis te bewonderen. Het kan dan ook haast niet anders dan dat je er ooit een gezien hebt. 

Stapels kranten, plasticbakjes, plasticzakjes, kleding, kapotte meubels, flesjes, flessendopjes, fietsen, theedoeken, handdoeken, speelgoed, servies allemaal opgestapeld zodat er geen mens meer normaal kan leven. That's me! 

Maar dan niet in de fysieke vorm zoals hierboven staat beschreven. Ik verzamel digitale bestanden op mijn telefoon. Ik kan ze niet weggooien. Ook al heb ik ze opgeslagen op een ander apparaat. Ik ben bang dat de computer crasht en dropbox wordt gehackt en dat ik dan alsnog alles kwijt ben. 

Reëel gezien weet ik natuurlijk dat mijn telefoon ook kapot kan. Maar toch kan ik die lieve baby foto's niet wissen. De filmpjes van haar eerste kruippogingen no way dat ik op dat prullenbak icoontje druk.

Maar zoals in die programma's ook altijd te zien is, is de situatie op een gegeven moment onhoudbaar. De deur kan niet meer open, het bed staat vol en de keuken kan niet meer worden bereikt. Zo is het nu ook met mijn telefoon. Updates kunnen niet gedaan worden, ik kan geen nieuwe apps installeren en vanochtend weigerde WhatsApp dienst. Ik had niet eens genoeg geheugen over om WhatsApp fatsoenlijk te kunnen gebruiken! 

Tijd voor een grote schoonmaak, zei een vriendin op de app. Inmiddels had ik hem namelijk aan de praat gekregen door de Volkskrant app en de Marktplaats app te verwijderen. Ik deed mijn bekentenis: ik kan niks weggooien. 

En raad eens wat mijn conclusie was? Juist: ik ga vanmiddag wel even een nieuwe SD-kaart kopen. 

Ik weet het, hier is een serieuze Peter van der Vorst interventie nodig. Kom maar op, ik ben er klaar voor, waar is die prullenbak?! 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je