{{ message.message }}
{{ button.text }}

Comsultatiebureau: nut of noodzaak...

Afgelopen vrijdag was het weer zover: tijd voor de prikjes plus 'consult'...

Afbeelding blog 'Comsultatiebureau: nut of noodzaak...'

gelukkig kregen we een dag van tevoren netjes een herinnerings-sms'je, anders waren we het door de drukte rondom de verhuizing vergeten. In de stress... Waar liggen de 'groeiboekjes'?! Die moesten nog ergens in een niet uitgepakte verhuisdoos liggen... Gelukkig vond ik ze ergens onderop inclusief de prikvouchers. Ons consultatiebureau, ofwel Centrum voor Jeugd en Gezin, zit op loopafstand dus gingen met onze tank (legergroene Easywalker) en twee vrolijke meiden in de vroege ochtend op mijn vrije dag op pad. Je gelooft het of niet, maar onze tank paste niet door de voordeur van het gebouw... Na 10 minuten wachten liet een aardige medewerkster ons door de 'artiesteningang' naar binnen. Uitkleden, wegen, hoofdmeting. Routine voor de medewerkster maar voor mij met twee kinderen en zonder kinderwagen niet zo'n routine. Bente kroop vrolijk door het centrum voor Jeugd en Gezin terwijl Eva gechecked werd.... En visa versa... Gelukkig was er een aardige moeder met zoontje die Een van beide entertainde. Toen het 'consult'. De girls werden getest op hun motoriek. Er werd een bakje voor ze neergezet met een blokje erin en het blokje werd vervolgens aangereikt. Ik weet al vanaf de geboorte dat Eva linkshandig en Bente rechtshandig is, maar dat werd bevestigd. In plaats van dat ze de blokjes netjes teruggaven, gooiden ze de blokjes met een schaterlach tegen het gezicht van de 'consultant'... Goed, tijd voor de prikjes. Een tegelijk op schoot, de ander sloopte de behandelkamer door alles wat in het vizier lag te pakken en in haar mond te stoppen... Gelukkig heb ik stoere meiden dus even huilen en weer lachen... De consultant probeerde nog wat van het consultatiegesprek te maken door dingen te vragen over hun eetgewoonte, slaapritme, speelritme en natuurlijk de vraag of ik ze voldoende pedagogisch prikkel: lees ik regelmatig voor met dierenboekjes en roep ik 'boehhh' of 'knorknor', speel ik regelmatig met ze en doe ik oefeningen met ze, stimuleer ik ze voldoende om verschillende smaken te ontdekken? Heb ik ze al ingeschreven voor een peuterspeelzaal?!

Bij iedere vraag voelde ik me een slechtere moeder worden.... 

Als ik om 7.30 de deur uitga om naar mijn werk te gaan, heb ik ze geknuffeld en een fles gegeven....Gelukkig werkt mijn partner in de middag en avonduren, dus die entertaint ze erna. Als ik thuiskom om 18.15 knuffel ik ze weer (we hebben een gastouder) en al naar gelang ze eten hebben gehad doe ik ze een voor een in bad en knuffel ik ze weer en gaan ze om 19 uur naar bed (meestal) met een fles en lees ik een verhaaltje voor.... Op mijn vrije dag doen we iets leuks: naar de kinderboerderij, een kunstbeurs, winkelen of gewoon lekker thuis...Niks pedagogisch, niks blokjes tellen, niks 'boehhhh' of 'knorknor'...

Als ik dan na het opruimen aan mijn avond hap zit met glas wijn, bedenk ik me: ben ik een slechte moeder? Mijn girls lachen, dansen, zijn gezond en gaan perfect op de curve van het 'groeiboekje' van het consultatiebureau...

Ze zijn happy en daar doe ik het voor...

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je