{{ message.message }}
{{ button.text }}

Cinekid: Jack bestelt een broertje

Ondanks dat we m al hebben gezien, gaan we op Cinekid nog een keer naar Jack bestelt een broertje en mogen we vragen stellen aan "Jack".

Afbeelding blog 'Cinekid: Jack bestelt een broertje'

The Movies

Dit jaar gaat het er echt van komen: In de Herfstvakantie naar Cinekid. Als ik op zaterdag op de website kijk van Cinekid wat er eigenlijk te doen is, zie ik dat het al begonnen is. “Jack bestelt een broertje” draait in The Movies. Dat is heel dichtbij. Er is ook een nagesprek, met de hoofdrolspeler en regisseur. “Wil je daar naar toe?” vraag ik Dunya. Tja, wat denk jezelf. Natuurlijk wil ze daar naar toe. Het is een geweldige film. Het is even stressen, want de printer weigert dienst en de E-tickets mail ik naar de Zoutwinkel waar Dunya ze even later ophaalt. Maar het moeilijkste is nog dat Dunya binnen een half uur aangekleed moet zijn en tijdsdruk werkt meestal niet heel goed bij haar. Uiteindelijk zijn we op tijd in de bioscoop voor de film.

Herkenbaar onderwerp

We zijn er vorig jaar al geweest met een klasgenootje van Dunya. Het is een erg leuke, grappige en actieve film. Er gebeurt veel en de scenes volgen elkaar snel op. Het verhaal van Jack die een broertje wilde voor zijn verjaardag, maar wat niet zo makkelijk blijkt te zijn als je twee moeders hebt, is een mooi en herkenbaar onderwerp. Iedere situatie is anders, maar de regisseuse vertelt na afloop van de film dat het onderwerp haar aanspreekt omdat er in elke klas wel kinderen zitten met twee moeders, twee vaders of alleen een moeder of vader. Dat kinderen zich daardoor wel goed in Jack kunnen verplaatsen. Dunya ook, al is haar situatie nu toch weer heel anders dan de eerste keer dat ze de film keek. Mij raakt het onderwerp erg omdat ik Dunya heel graag een gelukkig gezin had gegund.

Kwetsbaar

Ondanks dat we samen meestal heel gelukkig zijn, weet ik dat ze natuurlijk het liefste zou willen dat haar ouders bij elkaar waren gebleven. En ik had het haar gegund als ze een vader, moeder en een broertje of zusje had gehad in één huis. Nu heeft ze twee halfbroertjes, waarvan ze er maar eentje regelmatig ziet, een stiefmoeder die ze niet kent en een vader die haar maximaal eens per week ophaalt om een paar uurtjes met haar door te brengen. Verder heeft ze alleen mij en dat maakt ons kwetsbaar en erg op elkaar gericht. Bij het lied “We zijn alles voor elkaar” moet ik dan ook nu toch weer wat traantjes wegpinken. Ik heb een sjaal om en ik veeg, als Dunya niet kijkt, snel over mijn ogen.

Nagesprek

Bij het nagesprek vraagt Dunya hoe ze de film hebben gemaakt. Er volgt een verhaal over draaiboek en script en audities en filmen enzovoort. Als we buiten staan zegt Dunya: “Ik weet nu al niet meer hoe je een film maakt”. Maar het is wel erg leuk dat ze de hoofdrolspeler “Jack” in het echt kon zien en samen met hem op de foto mocht. Dat is natuurlijk ook supergaaf. Ze heeft hem ook nog laten zien dat haar moeder een blog heeft geschreven toen ze de eerste keer naar de film is geweest. De regisseuse vertelt nog wat over waarom ze deze Jack gekozen heeft voor de rol. Kinderen die ook in een film willen spelen krijgen het advies om zich in te schrijven bij een kindercastingbureau en vooral veel te doen aan dansen en muziek. Dunya steekt haar duim naar mij op. Ballet en musicalles voldoen vast wel. Of ze echt in een film wil spelen vraag ik me af, maar ik kan me voorstellen dat het reuze interessant lijkt. Het is niet onze enige activiteit op Cinekid. Nu we weten hoe het werkt en hoe leuk het is, geven we dit zeker een vervolg. We kunnen nog twee keer gratis met Stadspas en dat komt wel goed. We hebben de smaak te pakken, dit wordt een leuke Herfstvakantie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je