{{ message.message }}
{{ button.text }}

Chris en Marloes verloren hun dochtertje door medische missers

Twee jaar geleden overleed hun baby in het ziekenhuis, tien dagen na haar geboorte. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een dodelijk incident door medische missers verzwegen, Chris en Marloes laten het hier niet bij zitten.

Afbeelding blog 'Chris en Marloes verloren hun dochtertje door medische missers'

Eén extra echo

In oktober verloor Marloes veel bloed en meldde zich in het ziekenhuis. Volgens het ziekenhuis was er niks aan de hand en bleven benadrukken dat zij zich geen zorgen hoefde te maken. Na 36 weken zwangerschap werd ontdekt dat er sprake was van placenta bilobata (placenta die uit twee delen bestaat, hierdoor lopen de bloedvaten anders dan normaal). Toch werd er geen echo gemaakt om te kijken of dat het geval was.

Keizersnede

Bij het breken van de vliezen scheurde uiteindelijk een bloedvat; dit had voorkomen kunnen worden met een keizersnede, als de arts wél een echo had gemaakt. Chris: “Gewoon één extra echo, en we hadden nog een dochter gehad. Luna was kerngezond, tot aan de bevalling.” De artsen beweerden eerst nog dat Luna wel gezond was, maar Chris en Marloes voelden direct dat er iets niet klopte.

Epileptische aanval

Zestien uur na de bevalling kreeg Luna een epileptische aanval. In het Máxima Medisch Centrum bleek vervolgens dat het ze ernstige hersenschade had opgelopen, haar overlevingskans  was nihil. Enkele dagen daarna overleed ze. Chris en Marloes probeerden sindsdien de waarheid boven tafel te krijgen, maar in een eindrapport dat zij onlangs ontvingen werden twee waarschijnlijk cruciale fouten niet expliciet benoemd.

Het hele verhaal is terug te lezen op RTL nieuws

Bron: RTL Nieuws

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je