{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 9: 'Never lose hope!

We konden gelukkig meteen na het weekend terecht het ErasmusMC, maar de grote vraag op dat moment was: ‘Zou hij het weekend wel overleven??'

Afbeelding blog 'Blog 9: 'Never lose hope! '

Ik voelde een ontzettende druk op mezelf, ik had mezelf nog nooit zo verantwoordelijk gevoeld voor het leven van mijn kindje.. Wat als hij al overleden was, maar ik dat niet wist.. wat als ik dacht dat hij ‘gewoon’ sliep?? Deze gedachten spookten sowieso al continu door mijn hoofd, maar dat weekend was het hélémaal erg. Dat kwam eigenlijk vooral door wat de kinderarts ons had verteld.. ‘U mag over 10 dagen terugkomen, want eerder zal het waarschijnlijk niks opleveren, maar het is dan nog maar de vraag of hij dan nog wel leeft’. Gadverdamme, de tranen springen me weer in de ogen bij het schrijven ervan. Ik voelde me zo hulpeloos en niemand die ook maar iets voor me kon doen.. Gelukkig maakten we misschien nog een kans in het Erasmus MC! Maandagochtend met precies 26 weken zwangerschap, vol zenuwen zijn mijn man en ik richting Rotterdam gegaan. Weer duurde het wachten een eeuwigheid, maar dit keer voelde het goed omdat we het gevoel hadden dit keer hoopten wel iets voor ons zoontje te kunnen betekenen.. Ik mocht plaatsnemen en ze zei al dat ze heel grof zou meten en dat we eind van de week sowieso wel terug zouden moeten komen voor een uitgebreide echo. Na de echo kwam dan het uiteindelijke resultaat, 440 gram! Ik kon mijn oren niet geloven.. 45 gram in 4 dagen dit keer!! Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe fantastisch ik mezelf op dat moment voelde.. voor het eerst na een lange tijd schreeuwde mijn hart: Ventje, GA JIJ HET DAN TOCH HALEN!?? Ik durfde weer eindelijk te hopen, maar een klein stemmetje in mijn hoofd zei wel: nog minimaal 60 gram, gaat dat lukken?? (Niet te vergeten dat het wel om een schattingsmarge gaat, dus de geschatte 440 gram kan minder maar ook meer zijn..)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je