{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 8: Kom op ventje! Hou asjeblieft nog even vol!

Zolang dit kleine vechtertje dapper door zou strijden, zouden wij als ouders het NOOIT opgeven!

Afbeelding blog 'Blog 8: Kom op ventje! Hou asjeblieft nog even vol!' Achtergrond blur afbeelding

De grammen kwamen er nog moeilijker aan dan dat de dagen voorbij gingen.. Het leek een onmogelijke strijd en ik zag de hopeloosheid in de ogen van de artsen tijdens elke controle.. Zolang dit kleine vechtertje dapper door zou strijden, zouden wij als ouders het NOOIT opgeven!

Eindelijk de 24 weken bereikt, maar ook de 500 gram? Vol verwachting gingen we naar onze zoveelste afspraak in het ziekenhuis, maar de klap was dit keer keihard! 395 gram! Maar 30 gram meer dan de vorige keer!!!??? Dit keer sloeg de hopeloosheid ook bij ons in.. Dat hij de 24 weken had bereikt met zo’n slechtwerkende placenta was een wonder dat waren de artsen en wij ons bewust maar dan nog steeds 105 gram verwijderd van de grens van 500 gram??? Mijn zoontje kwam met moeite 30 gram per 2 weken aan dus al de moed zonk me in mijn schoenen bij het rekensommetje hoelang het ongeveer zou duren tot de 500 gram.. Zou hij dat wel overleven? :(:( Het ziekenhuis liet ons weten dat zij niks voor ons konden doen zolang hij onder de 500 gram zat.. er zou namelijk geen infuus in zijn te kleine lichaampje passen.. Terneergeslagen gingen we weer voor de zoveelste keer met ons gezicht naar de grond richting ons huis.. Na een hele dag lang uithuilen in bed heb ik al mijn laatste beetje kracht verzameld om allerlei ziekenhuizen te bellen met de vraag wat zij in dit geval voor ons zoontje konden betekenen.. Ziekenhuizen door heel Nederland met een intensive care neonatologie en zelfs ziekenhuizen in België. Ik werd van de kast naar de muur gestuurd en telkens werd mij weer gezegd dat er niks gedaan kon worden voor mijn zoontje.. Na 2 dagen heen en weer bellen heb ik eindelijk een second opinion kunnen regelen voor in het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam.. We konden er gelukkig meteen na het weekend terecht, maar de grote vraag die er op dat moment speelde was: ‘Zou hij het weekend wel overleven?’

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je