{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 7: Zolang ons wondertje vecht, strijden wij mee!

Wij zouden voor de volle 110% strijden om hem in onze armen te kunnen sluiten..

Afbeelding blog 'Blog 7: Zolang ons wondertje vecht, strijden wij mee!' Achtergrond blur afbeelding

Nadat we de afspraak om een punctie te verrichten hadden afgezegd, moesten we toch alsnog wel langskomen bij het ziekenhuis om te bespreken wat we zouden gaan doen.. De gynaecoloog was een hartstikke lief vrouwtje en zij garandeerde ons dat zij alles voor ons en ons zoontje zouden doen, als wij er ook keihard voor zouden vechten.. Dit waren wij zeker van plan te doen met of zonder steun van iemand dus de woorden van de gynaecoloog stelden ons heel erg gerust.. Ik zou elke week langs moeten komen om de doorbloeding van de placenta te meten en iedere 2 weken zou ik een groei echo krijgen. De tijd ging vanaf dat moment in een super traag tempo en het was vreselijk om iedere week bij het ziekenhuis weg te lopen wetende dat het elk moment afgelopen kon zijn en toch niks kunnen doen. Mijn hart huilde omdat ik als moeder niks kon betekenen voor mijn zoontje terwijl hij het zo moeilijk had daarbinnen.. Ik begon meer te eten, hoewel ik wist dat dat natuurlijk helemaal niets zou uitmaken.. Mijn placenta die werkte gewoon niet voldoende, dus ook al propte ik me vol, mijn zoontje kreeg maar beperkte voedingstoffen.. De gedachte over een eventuele chromosoomafwijking begon langzamerhand naar de achtergrond te verplaatsen en dat kwam gelukkig niet meer elke afspraak aan de orde.. Wel kregen we te horen dat hij het niet lang meer zou volhouden en hij minimaal de 24 weken en 500 gram moest passeren, mochten de kinderartsen hem kunnen helpen.. Het leek wel een strijd tegen de klok.. de grammen kwamen er nog moeilijker aan dan dat de dagen voorbij gingen.. Het leek een onmogelijke strijd en ik zag de hopeloosheid in de ogen van de artsen tijdens elke controle.. Zolang dit kleine vechtertje dapper door zou strijden, zouden wij als ouders het NOOIT opgeven!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je