{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #6, weer proberen, proberen en proberen...

Dus daar gingen we dan weer. Proberen, proberen en proberen... wachten tot december 2015.

Afbeelding blog 'Blog #6, weer proberen, proberen en proberen...'

Juni – december 2015 – Toen moesten we toch gewoon weer zelf proberen….

De gynaecoloog had aangegeven dat we in mijn cyclus van dag 10 tot en met dag 22 om de dag het gezellig moesten maken. Daar gingen we dus weer mee aan de slag met enige tegenzin. We hadden namelijk helemaal geen zin meer in dat super-over-gestructureerde gedoe, omdat het dan echt niet meer leuk is (zoals met de ovulatietesten). Maar braaf als wij zijn :), gingen we er natuurlijk de eerste maand (juli 2015) op deze manier voor. Na een dag of zes was het al echt niet meer leuk en we konden het simpelweg ook niet volhouden om met verstand op nul dit schema te volgen. Dat was dus eenmalig.

Na het zo goed mogelijk volhouden van het schema de eerste maand na ons bezoek aan de gynaecoloog werd ik gewoon weer ongesteld. Het was dus zeker geen wondermiddel om zwanger te worden en ondertussen was er wel een wondermiddel nodig om het überhaupt nog gezellig te hebben met elkaar. Dus we besloten het allemaal los te laten: het schema, het zwanger worden en de teleurstellingen keer op keer. We zouden wel zien wat er zou gebeuren tot dat we in december 2015 weer terug mochten komen bij de gynaecoloog (als het nog niet was gelukt). Hoe moeilijk ook, het lukte aardig. Heerlijk op vakantie geweest en weer met een frisse blik het nieuwe schooljaar gestart. Natuurlijk was ongesteld worden nog steeds niet leuk, maar oké…

Toen dacht mijn lijf dat het leuk was om mijn cyclus opeens heel lang te laten duren. Wel 46 dagen! Ik durfde steeds maar geen test te doen uit angst om de volgende dag ongesteld te worden. Op dag 45 had ik al mijn moed bijeen geschraapt en een zwangerschapstest gedaan. Negatief en ik werd de volgende dag ongesteld. Een volledige bevestiging van mijn angst. Zo niet leuk en niet eerlijk! Na deze bizarre cyclus hebben we het nog één maand aangekeken en toen heb ik weer een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog (inmiddels was het begin december 2015). Alle inzet nog steeds zonder het zo-super-gewenste resultaat.

Liefs,

Maaike

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je