{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 59: de verwijsbrief

We zagen er enorm tegenop, maar nu is het toch zo ver: onze zoon heeft een verwijsbrief voor de KNO arts.

Afbeelding blog 'Blog 59: de verwijsbrief'

Onze zoon was nog maar net 1 jaar oud geworden toen hij begon te kwakkelen met zijn gezondheid. Gelukkig geen 'ernstige' dingen, maar toch.. 

Eerst werd er baby astma bij hem geconstateerd. Hierdoor zit hij nu al ruim een jaar aan twee verschillende soorten puffers: Salbutamol en Qvar. Op goede momenten krijgt hij, op aanraden van onze huisarts, alleen (preventief) 1 pufje Qvar 's morgens en 's avonds. Op slechte dagen, bijvoorbeeld bij een fikse verkoudheid, krijgt hij de maximale dosering: 3x2 Salbutamol en 2x2 Qvar pufjes. Vaak in combinatie met een neusspray of hoestdrank.

Waarschijnlijk door het krijgen van zijn kiezen, kreeg onze zoon (na zijn 1e verjaardag) ook steeds vaker last van oorontstekingen. Fikse oorontstekingen aan beide kanten! Regelmatig met een antibiotica kuur tot gevolg. Ook bij iedere verkoudheid heeft hij weer last van zogeheten 'Glue ears', oftewel: snot in zijn oren. 

In januari van dit jaar, vlak na zijn tweede verjaardag, kwamen eindelijk zijn laatste kiezen door. Helaas ging dit weer gepaard met een fikse oorontsteking. Toen hebben we met de huisarts afgesproken het even aan te kijken. Hopelijk waren de oorontstekingen echt alleen gerelateerd aan het krijgen van zijn kiezen en zou het nu over zijn. We mochten het dan ook nog even aankijken.
Wel werden we al gewaarschuwd dat we bij een volgende oorontsteking of 'glue ear' doorverwezen zouden worden naar de KNO arts. 

En gisteren was het dan zover. Weer griep in huis, dus wij weer naar de huisarts en onze zoon wéér last van 'glue ears'. Nu dus een verwijsbrief gekregen.

Ik zit er echt enorm tegenop te hikken! Hij is nog zo klein en hulpeloos. Een operatie, dat wil je toch niet voor je kind? 
Uiteraard hoor ik van iedereen om me heen dat kindjes zo enorm opknappen van zo'n operatie. Dat ze echt niet opereren als dat niet nodig is. En zelf besef ik ook wel dat iedere keer een oorontsteking voor zo'n kleintje echt geen pretje is. Maar toch! Onder narcose.. Het is niet niks. 

Daarnaast heb ik zelf vroeger buisjes gehad en zijn mijn neusamandelen verwijderd. Toen mijn buisjes er uiteindelijk uit waren, kreeg ik weer last van oorontstekingen. Dus wie zegt dat dit een oplossing is voor de lange termijn?

Maar toch gaan we er nu voor. Onze zoon loopt namelijk ook nog steeds wat achter met zijn spraak. We hopen dat hij door deze operatie geen oorontstekingen meer krijgt, dat hij alles beter gaat horen en dat hij dan ook sprongen gaat maken in zijn spraak. 

Nu maar duimen dat onze zoon na zijn operatie nog steeds hetzelfde leuke, knuffelige, grappige, zorgvrije kereltje is als daarvoor! 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je