{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #46, Be Mama - Man...

December 2016 – Week 4 alweer, over de helft. Tijd om het over manlief te hebben…

Afbeelding blog 'Blog #46, Be Mama - Man...' Achtergrond blur afbeelding

Zwanger worden doe je niet alleen, tenzij je bewust kiest om alleen moeder te worden. Maar dan nog steeds heb je iets nodig van een man :). Zelf ben je druk bezig met gezonde voeding, stress minimaliseren en je cyclus bijhouden. Maar wat kan hij nu doen om winnend zaad te produceren? Deze week zit er weer een e-book in, echt gericht aan de man qua schrijfstijl en een interview met Richard de Leth, orthomoleculair arts.

Het e-book is opgedeeld in do’s en don’ts en gelukkig ook weer een samenvattend lijstje aan het einde. De do’s beginnen met voeding. Voor de man is dat net zo belangrijk als voor de vrouw en veel dingen gelden voor beiden. De verschillen zitten voornamelijk in de vitamines en mineralen. Ik vond het bijzonder om te lezen dat foliumzuur (B11) net zo belangrijk is voor mannen als voor vrouwen. Door B11 neemt de kwaliteit van het sperma toe, is het gezonder, minder kans op chromosomale afwijkingen en daardoor een miskraam. En ook voor de mannen geldt: stop met zuivel, gluten, slechte vetten en E-nummers! Ook worden er nog do’s en don’ts genoemd op het gebied van leefstijl, bijvoorbeeld op het gebied van stress en sporten.

En ja, mannen, het heeft echt zin om iets te doen aan het verbeteren van de kwaliteit van je zaad. Elke 3 maanden wordt er namelijk een nieuwe lading zaadcellen aangemaakt. De moeite waard dus om de volgende lading wellicht beter te laten zijn. Of ben ik nu te belerend ;)?

In de komende drie weken komen de thema’s lifestyle, stress en mindset aan bod. Ik denk dat ik daar nog wel wat te leren heb :).

Liefs,

Maaike

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je