{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #43, iets nieuws proberen...

November 2016 – In mijn mailbox ontving ik een uitnodiging om een nieuw programma uit te proberen…

Afbeelding blog 'Blog #43, iets nieuws proberen...' Achtergrond blur afbeelding

Het gaat om het programma: Be mama – zwanger worden met body en mind. In mei van dit jaar heeft Marije Jelsma van Be mama het gelanceerd. De inhoud van het programma gaat over het zelf verbeteren van je vruchtbaarheid. Het bestaat uit 7 lessen, elke week komt er één les vrij. De onderwerpen zijn: jouw cyclus, seks, voeding, man, lifestyle, stress en mindset. Er wordt aandacht besteed aan yoga, meditatie en fertiliteitsmassage. Want ja, je lijf moet niet alleen in goede conditie zijn voor een zwangerschap, maar je koppie net zo goed. En daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken :).

Afgelopen week heb ik week 1 van het programma gevolgd. De eerste week gaat over het kennen van jouw cyclus en fertiliteitsmassage. Van te voren dacht ik dat dit de minst interessante week zou zijn, omdat ik dacht mijn cyclus en mijn lijf op dat gebied wel te kennen. Maar niets bleek minder waar ;). Tijdens het lezen van het E-book had ik duidelijk een aantal ‘oh ja’ momenten. Ik heb nooit mijn cyclus bijgehouden, bijvoorbeeld door te temperaturen. In het E-book wordt duidelijk de waarde en mogelijkheden daarvan uitgelegd. Dus bij mij liggen nu een thermometer en een schriftje op mijn nachtkastje. Niet zo romantisch, maar meten is weten. En dat meten, weten is, komt ook nog terug in een filmpje wat je kunt kijken. Het gaat over het bijhouden van je eigen ‘body data’. Een vrouwelijke statisticus legt hier uit wat het bijhouden van haar ‘body data’ haar heeft gebracht tijdens het zwanger worden, maar ook tijdens het zwanger zijn. In het ziekenhuis gaat het vaak over gemiddelden, maar door goed te weten hoe je eigen lijf werkt, kun je in gesprek met de arts om bijvoorbeeld uit te leggen dat het gemiddelde niet voor jou geldt aan de hand van jouw body data.

Dan nog over fertiliteitsmassage. Toen ik het document over fertiliteitsmassage had gelezen, waren mij één ding heel duidelijk geworden. Mijn baarmoeder ligt naar achteren! Dat is op zich niet zo uitzonderlijk. 80-90% van de vrouwen heeft dit en terugdenkend aan het eerste bezoek bij een echoscopiste wist ik het eigenlijk al. Maar nu weet ik ook welke kwaaltjes daar dan bij horen. Bijvoorbeeld ‘mijn aanloopje’ voor mijn menstruatie is hier een gevolg van en de helse pijnen tijdens de eerste (2) dag(en) van mijn menstruatie. Het mooie is dat je dit wel kan proberen te veranderen door fertiliteitsmassage. Tijdens een video wordt uitgelegd en voorgedaan hoe je zelf de fertiliteitsmassage kunt toepassen. Dit heb ik nog niet uitgeprobeerd, omdat ik nu ongesteld ben. En de massage mag je alleen doen als de ongesteldheid over is én tot de eisprong. De massage duurt 10 minuten per dag. Dat heb ik er wel voor over om van die pijn af te komen… Ik ben benieuwd!

Liefs,

Maaike

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je