{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 42: Hallo broertje of zusje! (10 weken echo)

Zojuist onze 10 weken echo gehad. Dit was de eerste keer dat onze zoon (25 maanden) zijn kleine broertje of zusje ontmoette.. :)

Afbeelding blog 'Blog 42: Hallo broertje of zusje! (10 weken echo)' Achtergrond blur afbeelding

Om 18.30 uur moesten wij bij onze eigen verloskundige zijn voor de 10 weken echo. Mijn man was onderweg uit zijn werk vandaan en kwam met de motor naar huis. Ik had onze zoon uit mijn werk vandaan opgehaald bij mijn ouders (oppas) en wachtte thuis op mijn man, zodat we samen naar onze afspraak konden rijden.
Om 18.23 uur begon ik hem toch wel te knijpen. Mijn man was nog niet thuis. Ik belde hem op, bleek hij nog zo'n 10 minuten van huis verwijderd te zijn! Ik sprak met hem af dat hij ons zou ontmoeten bij de verloskundige, deed onze zoon zijn jasje (weer) aan en reed mijn man in de auto tegemoet. 

Om 18.31 uur kwamen we aan. Chips! Te laat dus. Ik houd niet van te laat komen. Zeker niet bij zo'n belangrijke en blije gebeurtenis. Gelukkig nam onze echoscopiste het ons niet kwalijk. Mijn man haalde onze zoon uit de auto, terwijl ik alvast naar binnen liep. 
Na wat gegevens uit te hebben gewisseld met de echoscopiste, mocht ik mijn buik ontbloten en gaan liggen. Mijn man tilde onze zoon op, zodat hij het scherm ook goed kon zijn. Toen rook ik het.. Dubbel chips, onze zoon had nog gepoept ook! Heerlijke timing.. 

Onze kleine man keek erg gek naar mijn buik terwijl de echoscopiste daar wat gel op deed. Vervolgens zag hij hoe ze met het echo apparaat over mijn buik ging. 'Tis dat nou?' vroeg onze zoon en met een lach van oor tot oor legde ik hem alles uit. 

Ons 2e kleine wondertje lag heerlijk te spartelen in mijn buik. Hij/zij deed het erg goed. Wat was 'het' alweer flink gegroeid! Je zag heel duidelijk het beentje en de voet. We luisterden naar het hartslagje en ook dat vond onze zoon erg gek. 
Halverwege de echo en de metingen riep onze kleine man 'klaar'.. Het duurde hem duidelijk allemaal te lang. Maar onze echoscopiste was nog wel even bezig. 

Ons wondertje is nu 42,2 mm lang. Hierdoor ben ik vandaag geen 10 weken + 3 dagen zwanger, maar precies 11 weken.. Mazzel! Hopelijk ben ik dan ook een weekje minder lang misselijk. Daarnaast is hiermee onze definitieve uitgerekende datum geen 13, maar 9 augustus.. Dus zal het ook iets minder lang duren voordat we ons kleintje mogen ontmoeten.. :)

Al met al weer een prachtige ervaring! Ik kan nu al niet meer wachten tot onze eerstvolgende echo op 29 februari. Bij deze echo horen wij ook meteen het geslacht van ons kleintje.. En ook dan gaat ons kleine ongeduldige mannetje weer mee! :)

Eenmaal thuis hadden we nog een kleine verrassing voor onze grote broer in spé. Het boek: Bobbi wordt grote broer! Kunnen we hem fijn voorlezen 's avonds. Hopelijk begint hij dan langzaamaan te beseffen wat hem staat te wachten.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je