{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 41: geboortekaartje(s) uitzoeken

Ook al zijn we nog maar heel pril zwanger, toch zijn we er al druk mee bezig geweest: het uitzoeken van een geboortekaartje!

Afbeelding blog 'Blog 41: geboortekaartje(s) uitzoeken'

Ondanks dat ik momenteel nog maar 10+ weken zwanger ben, zijn we al flink op zoek geweest naar een geboortekaartje. Uiteraard weten wij het geslacht van onze baby (nog) niet, dus zijn we dan ook een zoektocht begonnen naar een geboortekaartje voor een jongen én een meisje. 

Toen onze zoon geboren werd, heb ik geboortekaartjes bij onze plaatselijke drukkerij besteld en laten drukken. De service was keurig, maar ik vond het erg vervelend dat ik dit niet zelf kon regelen. Ik lag immers na mijn keizersnede 3 dagen in het ziekenhuis. Toch wilde ik (in al mijn enthousiasme) dat iedereen zo snel mogelijk een geboortekaartje in huis zou hebben, dus mijn moeder moest naar de drukker om de kaartjes af te handelen (incl. betaling). 

Daarom ben ik nu op internet gaan speuren. Je hebt immers tegenwoordig zoveel verschillende websites en zoveel verschillende kaartjes. Meestal kun je de kaartjes ook nog aanpassen naar je eigen smaak of situatie. Én wanneer ik weer een keizersnede krijg en dus in het ziekenhuis moet blijven, kan ik dit vanuit mijn bed afhandelen. Dit sprak me erg aan!

Inmiddels hebben wij dan ook, na een avondje surfen op het web, een website gevonden waar we heel enthousiast over zijn: http://mycards.nl/
Via deze website zag ik verschillende kaartjes die gemaakt zijn door dezelfde persoon die ons trouwkaartje ook heeft ontworpen (Anet van de Vorst). Dat vond ik wel heel erg mooi en toepasselijk, aangezien ik achteraf gezien op onze bruiloft al officieel zwanger was. En laten we op deze website nou net het perfecte kaartje vinden!

Dus weer een avondje later ben ik dit kaartje eens gaan aanpassen aan onze situatie en wensen. Ook heb ik alvast een ontwerp gemaakt met ons eigen gedichtje, de namen die wij in gedachten hebben en voor nu even een verzonnen geboortedatum e.d. Dit ontwerp kun je toch opslaan in een eigen account. 
Voor een zoon hebben wij het kaartje in het blauw, voor een dochter in het roze. Voor de rest hebben we natuurlijk andere gegevens op het geboortekaartje, want het gedichtje (dat ik zelf gemaakt heb) is ook anders voor een jongen dan voor een meisje. Voor beide geslachten hebben wij namen uitgezocht, dus ook dit is helemaal aangepast. 

Voor maar € 1,- (per kaartje) konden wij een proefdruk bestellen via deze website. Inclusief een envelop in kleur naar keuze en dan krijg je daar ook allerlei verschillende samples bij van allerlei papiersoorten en kleuren enveloppen die je kunt kiezen bij het eindontwerp. Op die manier krijg je een goed idee van de kwaliteit en kun je jouw kaartje nog verder naar eigen smaak aanpassen. 

Inmiddels hebben wij deze proefdrukjes in huis. We zijn nog net zo enthousiast als op het moment dat we de website vonden! De proefdrukjes zijn van prachtige kwaliteit en volledig naar onze zin. 

Nu kan ik dus niet meer afwachten tot we op 29 februari tijdens een pretecho zullen horen of we een dochter of zoon verwachten. Dan weten wij alvast welk kaartje daarbij zal gaan horen! :)

Ps: de kaartjes die wij hebben uitgezocht zitten er hierboven (in het plaatje) niet tussen.. ;)

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je