{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 24: Mijn buurvrouwtje op de verloskunde..

‘We wachten tot uiterlijk 34 zwangerschapsweken, maar als er voortijdig een slechte CTG is, of een echo wat totaal niet goed is, dan grijpen

Afbeelding blog 'Blog 24: Mijn buurvrouwtje op de verloskunde..'

Ik had ondertussen al wel af en toe een ‘vreemde’ CTG gehad, waarbij de hartslag ineens rond de 80 kwam terwijl die normaliter rond de 120 – 160 zit. Ik schrok me dan ook meteen dood en er kwam dan ook al gelijk een verpleegkundige naar mijn kamer om te zeggen dat ik daardoor dus wel iets langer aan het CTG moest blijven..

Op een gegeven moment had ik dagen dat ik zowel de ochtenden als de avonden langer als een uur aan het CTG lag (was normaal gesproken een halfuur bij een keurige CTG). Dat was eigenlijk voor mij ook al wel een duidelijk teken dat het niet lang meer ging duren, gezien het vaker slecht ging. Gelukkig herpakte mijn zoontje zich wel meteen, dus het was nooit echt reden tot actie.

Ik weet nog één buurvrouwtje van mij die op een middag binnenkwam en mij vertelde dat ze een afspraak had bij de verloskundige en ze haar had doorverwezen naar het ziekenhuis. ‘Het zal wel niks zijn, denk dat ik zo weer weg ben’ zei ze. Na wat onderzoeken was het volgens het ziekenhuis toch verstandiger voor haar om te blijven en misschien de volgende dag weg zou mogen. Nou die volgende dag was een enorme wending, want de situatie bleek dusdanig slecht te zijn, dat ze onmiddellijk een aanvraag hadden gedaan voor een spoedkeizersnee. Dat vond ik best schrikken, want het kwam door die situatie allemaal wel heel dichtbij opeens. Ik weet ook nog dat ik daar lag en of je het nou wilt of niet, je hoort de gesprekken gezien ze in dezelfde kamer ligt, ze begon samen met haar man onderling te bespreken wat de naam nou zou worden en dat ze met spoed geboortekaartjes moesten laten drukken en de ouders bellen voor kleine maat kleertjes. Haar kindje was dan ook al bijna voldragen, dus ze hadden bijna geen stress over de gezondheid zover ik dat had vernomen.

Vond het zo leuk dat ze daar allemaal aan konden denken en ik weet nog dat ik dacht: ‘Wat had ik graag in haar plaats gezeten’. Niet dat ik graag snel wilde bevallen, maar puur de onbezorgdheid. Ik weet niet hoe het voelt, maar wat ik zag en hoorde, was het fantastisch!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je