{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 23: Eindelijk duidelijkheid..

De dagen gingen voorbij en had er ondertussen ook weer een paar echo’s op zitten..

Afbeelding blog 'Blog 23: Eindelijk duidelijkheid..' Achtergrond blur afbeelding

Donderdag 1 oktober:

Zoals gewoonlijk had ik die dag ook weer een nieuwe echo gehad. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ik vroeg na de echo aan de echoscopiste hoelang zij nog dachten dat het zou duren tot de placenta het zou opgeven.. Ze wist me te vertellen dat zij allemaal totaal geen idee hadden.. Mijn zwangerschap kwam namelijk helemaal niet voor in het protocol volgens haar. Ze zei: We zien nooit dat een baby het met zo’n slechte placenta zo lang volhoudt.. Je had nu eigenlijk allang bevallen moeten zijn, maar de baby doet het wonderbaarlijk goed dus het is voor ons heel moeilijk om daar iets over te zeggen.. Nou, ik was toch wel heel erg trots zo op mijn kleintje! Heeft hij ze toch allemaal even een ‘poepie’ laten ruiken!

Zoals ik al in mijn eerdere blog aangaf, hadden alle kinderartsen, gynaecologen, professoren etc. iedere donderdag een grote artsenbespreking. Ook daar zouden ze mijn echo van die dag weer uitgebreid bespreken met het hele team.

Na de doktersbespreking kwamen ze met het hele team om mijn bed staan om alles duidelijk uit te leggen…

Ze zeiden weer zoals alle voorgaande keren dat ze een afwachtende procedure zouden volgen.. Iedere dag was een gewonnen dag dus ze wilden dat dan ook zolang mogelijk rekken. Wel hadden ze me eindelijk iets nieuws te zeggen.. ‘We hebben besloten niet verder als 34 weken zwangerschap te gaan’. Ik was op dat moment 30 weken en 3 dagen zwanger… Wow, dat kwam wel heel dichtbij opeens! Maar wat voelde ik me opgelucht! Eindelijk duidelijkheid, maar ik maakte me wel zorgen om het termijn… De arts zei dat ze zoveel mogelijk dagen zouden proberen te pakken, maar dat het op een gegeven moment echt ten koste van mijn zoontje zou kunnen gaan dus daarom wilden ze ook weer niet te lang wachten.. Ik vond het prima, ik had volledig vertrouwen in het ziekenhuis maar bovenal in mijn zoontje.. Als hij het in deze slechte situatie al zo goed deed, dan moest dat buiten de baarmoeder echt goedkomen!

‘We wachten tot uiterlijk 34 zwangerschapsweken, maar als er voortijdig een slechte CTG is, of een echo wat totaal niet goed is, dan grijpen we ook in!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je