{{ message.message }}
{{ button.text }}

blog 20: Genieten van de laatste zware tijden...

Mijn man maakte grotere kans om erbij te zijn als ik in Amsterdam was. Dit was het enige wat zeker aanvoelde in die zo onzekere periode

Afbeelding blog 'blog 20: Genieten van de laatste zware tijden...' Achtergrond blur afbeelding

Ik hield het nieuws omtrent het VUmc elke dag nauwlettend in de gaten.. Yesss! Ze openen vanaf woensdag officieel de deuren weer voor hun patiënten..

Dinsdagochtend werd mij tijdens de artsenvisite gezegd dat ik waarschijnlijk die dag overgeplaatst zou worden naar het VUmc en dat ik was aangemeld voor de ambulance. Mooi! Het wachten op de ambulance kon beginnen.

Eind van de middag werd ik opgehaald door de ambulancemedewerkers en het was tijd om afscheid te nemen van Rotterdam na een ziekenhuisperiode van precies 3 weken en 1 dag! Ik keek mijn ogen uit tijdens mijn rit! Wat had ik de normale omgeving gemist zeg! Ik voelde me net een gevangene die haar vrijheid weer tegemoet ging. Natuurlijk veranderde ik alleen maar van ziekenhuis, dus zoveel gebeurde er nou ook weer niet..

Mijn man die wachtte me al op en we liepen elkaar tegemoet op de verloskunde, waar ik meteen naar mijn kamer werd geleid. Ik was de eerste patiënt op de afdeling en voelde me in eerste instantie best vreemd.. Na 3 lange weken in Rotterdam, was ik daar toch behoorlijk gewend geraakt aan iedereen. Het voelde zelfs een beetje als thuis en ik was bang dat ik dat in het VU niet zou hebben.. De verpleegkundige die er die avond dienst had, was enorm aardig en voelde me dankzij haar toch wat meer op mij gemak. Ik kreeg die avond mijn eerste longrijpingsspuit van mijn 2e kuur en weer een uitstekende CTG. Ik was eindelijk in mijn eigen omgeving en bovenal had ik een man die mij beloofde dat hij elk mogelijke moment bij mij zou zijn nu dat eindelijk kon.. Ik was dolgelukkig en besloot er nu echt van te gaan genieten nu ik alles had waar ik me goed bij voelde.. Anders dan in Rotterdam, maakte het me dit keer eigenlijk niet uit hoelang het nog zou duren.. Ik lag daar wel goed in het ziekenhuis! Mijn heimwee was namelijk op slag verdwenen bij binnenkomst. Het echte genieten - voor zover dit mogelijk was -, kon vanaf nu hopelijk beginnen..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je