{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 19: Mijn overplaatsing naar mijn eigen ziekenhuis

Ik dacht dat ik geen hoop had op een goede afloop, maar als ik dat werkelijk had gedacht dan had ik nooit de kracht gehad om door te gaan..

Afbeelding blog 'Blog 19: Mijn overplaatsing naar mijn eigen ziekenhuis'

Het was de periode dat het VUmc was ondergelopen met water.. Voorheen riep ik altijd dat ik niks meer met het VUmc te maken wilde hebben, omdat ik mij niet serieus genomen voelde.. Nu de heimwee op z’n ergst was en ik af en toe van verpleging te horen kreeg dat ik misschien wel plek bezet hield voor inwonende zwangere vrouwen van Rotterdam – ik was tenslotte toch een Amsterdammer die daar eigenlijk niet hoorde - wist ik in ieder geval wel zeker dat ik niet meer in Rotterdam wilde blijven.. (Zij zullen dit zeker niet gemeen bedoeld hebben en zo kwam het ook niet over)

Het werd hoog tijd om een gesprek aan te gaan met de arts.. ‘Ik voel me heel erg alleen.. er zijn dagen dat mijn man niet kan komen vanwege de afstand en de beperkte bezoektijden waardoor ik die dagen echt niet doorkom..’ En daar rolden de tranen al.. Ik voelde me echt zo zielig en ook een beetje lullig.. Deze mensen hadden mij een hand toegereikt in mijn meest angstige periode en nu leek het alsof ik ze niet meer nodig had en ik bij ze weg wilde.. Dit was zeker niet het geval en ik hoop dat ik dat duidelijk heb kunnen maken aan de arts.. Ze begreep het gelukkig volkomen en gaf aan dat ze contact zou opnemen met het VUmc om mijn overplaatsing te regelen..

Eerlijk gezegd voelde ik me vanaf dat moment weer helemaal opbloeien! Ik keek er naar uit om overgeplaatst te worden en om zo dichterbij mijn man te zijn. De angst die ik normaal gesproken voelde wat betreft het alleen doorstaan van de keizersnee, verdween bij de gedachte aan mijn overplaatsing. Mijn man maakte grotere kans om erbij te zijn als ik in Amsterdam was. Dit was het enige wat zeker aanvoelde in die zo onzekere periode. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je