{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 18: De kracht om door te gaan...

‘Ik heb alles in de tabel gedaan en het gewicht wordt momenteel geschat op 535 gram.’ Ze rolde de bal naar mij en wachtte mijn antwoord af..

Afbeelding blog 'Blog 18: De kracht om door te gaan...' Achtergrond blur afbeelding

535 gram… Dat was het enige dat zich in mijn hoofd herhaalde en ik kon op dat moment geen woord meer uitbrengen.. Ik dacht zoveel, maar kon niks uitspreken.. 535 gram? Dat betekent 20 gram in 14 dagen tijd.. Ik wist echt niet wat ik hoorde en de tranen stroomden over mijn wangen zonder te stoppen.

Ik klap nu zelfs dicht bij het schrijven.. Wat heb ik me hulpeloos gevoeld op dat moment! Ik was 28+3 weken zwanger en mijn zoontje woog maar 535 gram? Hoe onrealistisch is dat?

Ze liet me even goed uithuilen en bijkomen van de shock en zei: ‘Jullie zijn al zo ver gekomen samen en de echo blijft hoe dan ook een momentopname. Voor hetzelfde geldt maakt hij vanaf nu weer een nieuwe spurt.’ Ze had een punt.. We zijn inderdaad heel ver gekomen.. Ik werd bij 26 weken en 440 gram al voorbereid op een bevalling, dus 28+3 en 535 gram was inderdaad een hele grote vooruitgang. Ze kon me enigszins gerust stellen, maar - zo goed als - alle moed, was in één klap verdwenen.

Ik wilde met rust gelaten worden en ik heb me onder mijn deken verstopt om even goed uit te kunnen huilen. Ik wilde alleen maar mijn man bij me hebben die mij kon zeggen dat alles goed zou komen, maar ik was op dat moment toch echt super eenzaam!

Terwijl ik dit schrijf besef ik pas hoe zwak die periode mij heeft gemaakt. Ik, als persoon die er bekend om staat altijd positief in het leven te staan en overal toch het goede in te kunnen zien, was gewoon een wrak! Ik dacht toen altijd dat ik de hoop op een goede afloop had laten varen, maar als ik dat werkelijk zo had gedacht, dan had ik nooit de kracht gehad om toch door te gaan.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je