{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 16: De dagen die voorbij kropen..

Deze echo was de vrijdag van diezelfde week en ik was dus op dat moment 26 weken en 4 dagen zwanger en de uitslag was VERBLUFFEND…!

Afbeelding blog 'Blog 16: De dagen die voorbij kropen..' Achtergrond blur afbeelding

Hij werd maar liefst 515 gram geschat! 75 gram in 4 dagen! Dat was voor mij zo onwerkelijk om aan te horen! Hij was zelfs de grens van 500 gram – die het VUmc hanteerde – voorbij! De rust had hem blijkbaar zo goed gedaan, dat hij in zo’n korte tijd een enorme spurt had gemaakt. Het gaf mij weer energie om positief vol goede moed door te gaan.

Ik kon niet wachten om het mijn man te vertellen dus ik deed hem snel een Whatsapp om hem het goede nieuws te vertellen.. Ik kon mijn geluk niet meer op! De dagen die gingen voorbij en ik zou mijn volgende echo – om te kijken naar de bloedsomloop – de week erop vrijdag krijgen. Deze was wel heel belangrijk nu, omdat er elk moment ingegrepen kon worden gezien hij de grens voorbij was..

Een week later rolde ik weer over de gang van de verlosafdeling naar de kamer waar de echo zou plaatsvinden.. Ik mocht zeker niet lopen van de verpleegkundigen, omdat het bloed dan naar mijn benen zou gaan waardoor er NOG minder naar de baby zou lopen.. Al waren het een paar stappen, toch maar hup in de rolstoel!

Dit keer was het weer niet goed met de bloedsomloop.. Er zat zelfs op een gegeven moment regelmaat daarin. Éne week wel goed, andere week weer negatief.. Ik verwachtte daardoor voor de echo van een week later dus ook niet een enorme groei als de week ervoor..

Ik lag inmiddels al 12 dagen in het ziekenhuis aan mijn bed gekluisterd en ik kwam de dagen steeds moeilijker door.. Ik was zelfs afgevallen doordat het avondeten in het ziekenhuis totaal niet te eten was! Ik werd al misselijk als ik de menulijst in de ochtend aangeboden kreeg om uit te kiezen wat ik wilde.. Mijn heimwee werd ook met de dag erger en ik had maar 1 gedachte in mijn hoofd: Ik wil hier niet meer blijven! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je