{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 12: Ik hou van je om wie je bent! xx Mama

Denkt u er samen goed over na, er zal straks een verpleegkundige langskomen om u te vragen wat u uiteindelijk gaat besluiten..

Afbeelding blog 'Blog 12: Ik hou van je om wie je bent! xx Mama' Achtergrond blur afbeelding

Je zult je nu misschien afvragen waarom er bij voorhand al werd gesproken over een keizersnee.. Dit is, omdat mijn zoontje zo klein was dat een natuurlijke bevalling te zwaar voor hem zou zijn en teveel stress zou opleveren.. Hierdoor zou hij weer teveel afvallen en dit was alles behalve gunstig in zijn geval..

Meent hij dit nou serieus? Is het niet overduidelijk dat ik mijn kindje nooit zal opgeven? Na al die moeite die ik heb gedaan en al die tranen die ik heb laten vallen? NEE! Nooit van mijn leven zal ik dit vechtertje opgeven! Hij liet zo goed weten in ons midden te willen komen en ik zou dat nooit van hem afpakken! Als hij zou komen te overlijden, dan maar op de natuurlijke manier, maar IK zou zeker geen rol spelen in het einde van zijn leven!

Ik begrijp natuurlijk wel waarom hij mij dat verteld en dat het allemaal bij de procedure hoort en er natuurlijk ouders zullen zijn die zich misschien niet bewust zijn van de gevolgen van onder andere de ingreep en wat het is om een kind op te voeden die hoogstwaarschijnlijk gehandicapt zal zijn.. Niet dat wij dat weten, dat weet enkel een ouder die daar mee te maken heeft, maar de liefde voor mijn kind was en is voor mij het allerbelangrijkst en eventuele gevolgen lieten mij dan ook IJSKOUD.. Dat gesprek kan misschien voor een ander wel een eyeopener zijn, maar voor mij had het totaal geen toegevoegde waarde, want al voor ik zwanger werd, heb ik altijd al geroepen dat ik er niks van hoef te weten als mijn kindje gehandicapt is en als dat zo is, ik mijn kind toch nooit zal opgeven. Je laat je op latere leeftijd zieke kindje toch ook niet in de steek? Nou ik bij voorbaat dus ook al niet.. Al moet ik wel zeggen dat het ieder zijn eigen keuze is en ik respect heb voor ieder zijn besluit, maar dit is waar ik voor sta en hier zal geen enkele handicap/afwijking verandering in brengen..

Wordt vervolgd..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je