{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bloed, zweet en het zwemdiploma!

​Naast alle spanning voor de 2e mamaplaats Swap, was er dit weekend nog meer spanning in huis. Mijn dochter mocht namelijk afzwemmen!

Afbeelding blog 'Bloed, zweet en het zwemdiploma!' Achtergrond blur afbeelding

Sinds mijn dochter een klein humpiedumpie was, was ze al gek van water. Ze was nooit bang en sprong het liefst gelijk in het diepe als we gingen zwemmen. Heel fijn dat ze zo water vrij was, maar ergens natuurlijk ook best erg gevaarlijk. Toen ze net 3 jaar was geworden besloot ik daarom om met haar naar peuter zwemmen te gaan, iets wat een goede stap leek te zijn, want ze scheen talent te hebben.

peuter%20zwemmen_1460308361.jpg

Ze vond het geweldig en wilde het liefst, zo klein als ze was, al echt leren zwemmen. De juf die het peuter zwemmen gaf vond dat natuurlijk wel leuk en ging steeds een stapje verder. Zo kon ze na een paar weken al zelfstandig 10 tellen op haar rug drijven en volgde niet snel daarna ook 5 tellen op haar buik (met haar gezicht in het water!). Ook werd al snel geleerd om na een sprong in het water, op de rug te draaien en trappelend terug naar de kant te zwemmen. Met 4 jaar ging het dan echt beginnen en mocht ze meedoen bij de ‘grote’ kinderen. Het humpie was niet eens groot genoeg om de douches zelf aan te krijgen, maar ze deed verder niet onder voor de rest. 

En nu was gisteren dan het moment dat ze, na een klein jaartje zwemles, mocht gaan afzwemmen voor haar eerste zwemdiploma. Ze hadden er één groot feest van gemaakt bij het zwembad, met muziek en een mascotte. Hand in hand kwamen alle kinderen , onder luid gejuich van alle aanhang, het zwembad binnen lopen. Zeven gespannen bekkies, die allemaal in een rij mochten gaan staan.

startblok_1460308161.jpg

Als eerst moest er een baan op de buik en op de rug gezwommen worden met kleren aan, halverwege moesten ze onder een lijn doorzwemmen en onderwater een halve draai maken. Daarna mochten de kleren uit en moest er door een gat gedoken worden, gevolgd door 3 banen schoolslag en 3 banen rugslag. 

onder%20water_1460308231.jpg

Om even uit te rusten werd er op de rug en op de buik gedreven en moesten ze weer flink aan de bak voor de borst- en de rugcrawl. Als slotstuk nog 60 seconden watertrappelen en het prachtige diploma was binnen.

diploma%20A_1460308263.jpg

Weer een mijlpaal bereikt, nu op naar diploma B!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je